HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Repülő Spagettiszörny Egyháza

2011.07.14. 09:58 rokica

 

Az osztrák rendőrség engedélyezte egy férfinak, hogy tésztaszűrővel a fején szerepeljen jogosítványában, mert az vallási öltözék.


Repülő Spagettiszörny Egyházához tartozó osztrák férfi három éve adta be igénylését jogosítványra, miután megtudta, hogy csak akkor viselhet valaki fejfedőt egy osztrák jogosítványképen, ha azt vallása megköveteli - írta a BBC.

Ezen információ birtokában a „pasztafari” Niko Alm közölte az osztrák rendőrséggel: egyházában a tésztaszűrő számít hagyományos kalapnak.
Az osztrák hatóságok a nem mindennapi kérés után közölték vele, hogy akkor kaphatja meg jogosítványát, ha orvosi igazolást ad arról, hogy elméjével minden rendben van, és pszichológiai állapota megengedi az autóvezetést. Erőfeszítései végül sikeresnek bizonyultak, és három évvel a kérvény benyújtása után megkapta teljesen hivatalos jogosítványát, amelyben elismert vallási öltözékben, egy tésztaszűrővel a fején szerepelhet.

 

Alm elmondása szerint a következő lépése az lesz, hogy ráveszi az osztrák hatóságokat arra, hogy hivatalos egyházként ismerjék el a 2005-ben, az Egyesült Államokban, egy egyetemista által alapított Repülő Spagettiszörny Egyházát.

 

Forrás: hír24 
 

 

1 komment

Címkék: napiszösz olvastam valahol

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr63065273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2011.08.05. 05:44:08

Mondhatni akkor, hogy a villámcsapástól a tésztaszűrőig sikerült az evolúció csúcsára jutni.

A Mesternek válaszolnék itt szíves engedelmeddel erre a w-nél tett bejegyzésére:

w.blog.hu/2011/07/02/mese_nagy_bohom_kiralyrol/fullcommentlist/1#c14132112

Az eggyüttérzése mélyen mekkhatott. De ha olykor-olykor külön érzés forgott fenn - az is.
Azt viszont meg kell hagyni, hogy Paszternaknak a dilijébe is több ész szorult, mint amit én félévig féllábon ugrálva össze tudnék rázogatni a fejemben.
süti beállítások módosítása