HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

A három kívánság

2007.07.30. 18:51 rokica

A farkas beleszippantott a levegőbe. Felborzolta a szőrét: ez csak Ő lehet, Piroska. A parfüm körüllengte, körbefonta, andalítóan játszott érzékeny szagreceptorain. Hirtelen forróság öntötte el. Előtolult lelkében a sok régi emlék: az első találkozásuk az erdőben, a "lakoma", majd a tömérdek Piroska és farkas vicc. Igen, Ő az, az örök Piroska. Mióta ketrecbe zárták a farkast, igazából csak unatkozott, de egyszer újra összehozta őket a sors, egy véletlen, ártatlan vasárnap délután. Azóta Piroska többször is meglátogatta őt. Szeszélyesen, nőiesen. Hiába no, elteltek az évek. Piroska nő lett. De a hang, az illat ugyanaz. Csak ültek és néztek egymás szemébe. Értették egymás gondolatait, vagy mégse? A farkas a ketrecben, Piroska a szabadságban. Néha úgy érezte a nő bejön a rács mögé, de nem volt biztos benne.
- Úristen mire gondolhat? - bizonytalankodott a farkas. Miután elbúcsúztak, a rácsok mögött úgy érezte, végleg egyedül maradt. A sakál gúnyos, irigy nevetése áthallatszott a szomszédból:
- Na mi van, farkas koma, itt is van csajod?
Unottan elfordult. Este az állatgondozók filmet vetítettek, Mel Gibson: "Mi kell a nőnek?" vagy valami ilyesmi volt műsoron. A film alatt infarktust kapott. Másnap ott állt Piroska az üres ketrec előtt:
- Pedig teljesítettem volna három kívánságát! - hüppögte. Majd vállat vont:
- Á, ezek a férfiak! - és egykedvűen továbbállt.
Újgazdag fiú úgy dönt, elmegy horgászni kicsinykét. Ki is választ magának egy természetvédelmi területen lévő tavat – ahová őt beengedik, hiszen ropogós bankókkal van tömve a zsebe (no meg apuka is tett már ezt, azt szívességként a halőrnek) - itt nem zavarja a szutyok pórnép az ő szórakozását. Kiszáll legújabb típusú sport mercijéből, megigazítja magán világos lila susogós adidas szabadidőruháját és óvatosan, nehogy sáros legyen vadonat nike cipője, a vízparthoz ballag. Felcsalizza carbonszálas shakespeare botját, megigazítja multiplikátoros orsóját és kapásra vár. Hogy teljék az idő, képregényekkel szórakoztatja magát és a kis szőkére gondol, akinek majd este megmutatja, milyen is az igazi férfi, hadd tanuljon az a kölyök.
Telik-múlik az idő, egyszer csak megmozdul a kapásjelző. Újgazdag fiú bevág és lám, egy pici hal fickándozik a zsinór végén. Fiúcskánk leakasztja a horogról, de mivel igen aprónak találja, dühösen visszadobja a vízbe. A halacska tesz egy-két kábult kört, majd visszafordul és így szól:
- Köszönöm, hogy visszadobtál, de mondd, mi lesz a három kívánsággal?
Újgazdag fiú gondolkodik kicsit, majd megszólal:

- Oké, jókedvemben találtál. Soroljad hát halacska...

1 komment

Címkék: meskete

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr45128467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.