HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A kómában fekvő Toller László is kap költségtérítést

2007.11.14. 10:00 rokica

Az Országgyűlés Hivatala által működtetett honlap tanúsága szerint Toller László, Pécs volt polgármestere, a város szocialista országgyűlési képviselője annak ellenére is megkapja a teljes fizetését és a költségtérítését, hogy éberkómában fekszik, így a munkáját sem tudja ellátni - írta a szerdai Magyar Nemzet.
A honlapon közölt adatok szerint Toller László szeptemberi tiszteletdíja bruttó 419.520 forint volt, amely mellé ráadásul 287.040 forint költségtérítést is kapott - idézi a Hírszerző a távirati irodát. A napilap felhívja a figyelmet arra, hogy az utóbbi összeg átutalása azért vet fel kérdéseket, mert ezt a keretet a képviselői munkával járó költségek fedezésére szánják, igaz, a felhasználás kritériumait az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről szóló törvény nem részletezi.
(forrás: vg.hu)

Félreértés ne essék, nem cserélnék vele, de azért irgum-burgum!
Ha egy dolgozó beteg, akkor betegállományba szokták venni (ennek összege munkahelyi balesetnél a fizetés 100%-a), vagy végső esetben leszázalékolják. Ha ez a népfia történetesen vállalkozó, akkor még ennyi luxust sem engedhet meg magának.
Költségtérítés pedig szerintem annak adható, akinek a munkavégzésével kapcsolatos költségei vannak. Toller esetében max. ápolási segélyről lenne szabad beszélni.
- Írom mindezt úgy, hogy nagyon sajnálom, ami vele történt és mielőbbi gyógyulást kívánok.

50 komment

Címkék: zseb és pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr72228638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2007.11.14. 10:40:37

Igaz!
Az alapfizetésének a 70% jár!
Költségtérítés nem jár !

Micsoda pofátlanság !

endree 2007.11.14. 10:51:49

Parlamentbe be, kalasnyikov elővesz, és ratata.

Héttörpe (törölt) 2007.11.14. 10:56:03

ne kúrj már fel. Táppénz, oszt kész.

azta 2007.11.14. 10:57:11

azért ez egy csavaros történet. bár a balesetről nem tehet (a kamionokat záróvonalon előző sofőrnek meg sok szépet kívánok - én is jöhettem volna szembe, h rohadjon meg...), viszont nem tett meg mindent az egészségében keletkezett kár elkerülésére, vagyis b.szott biztonsági övet kötni (már bocsánat). tehát van felelőssége a jelen helyzetének kialakulásáért (ami a szembejövő rohadékot nem menti fel!). ha egy tetőfedő aki leesik a tetőről, mert nincs kikötve az minek számít? mert szerintem van némi hasonlatosság. na! ez az egyik.
a másik pedig, hogy persze táppénzszerűséget kaphatna, de gyakorlatilag a lineárishoz közelítő EEG-jével azt is meddig? inkább rokkantnyugdíj járna neki, vagy ilyesmi. az Ő általa "képviselt" embereket most ki képviseli? hogy van ez?!

(az külön irónikus, hogy a baleset előtt pár nappal azt nyilatkozta kissé durcásan a teljesen bizonytalan M6 miatt, hogy nem kell kérem mindenhova autópálya :D)

Kobaljov 2007.11.14. 11:02:01

A mandátumának automatikusan meg kéne szűnnie ha tartósan nem képes ellátni a feladatait, ez sok (normálisabb) szervezet szabályzatában szerepel (itt ha jól tudom valakinek külön kezdeményeznie kéne a vizsgálatot, stb., kissé nevetséges).

A képviselői mandátum nem szociális intézmény.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.14. 11:03:39

Ha a munkába vezető úton, vagy onnan hazafelé ér akármilyen balaset, az munkahelyi balesetnek számít és akkor a táppénz a fizetésed 100%-a. Persze, azt nem tudom, hogy a képviselői állás az főállás-e? - de nem is ez gondolkodtat el igazán, mellesleg pártfüggetlenül.

laló 2007.11.14. 11:06:40

Vicces, ugyanakkor felháborító, hogy ebben az országban mindent lehet! Nem tudok szónélkül elmenni az indexen korábban megjelent cikk mellett sem, miszerint a Parlamentben honatyáink 410 Ft-os áron juthatnak menühöz a "menzán".... mindezt több százezres fizetésből, amíg, mi átlag polgárok legjobb esetben is (kínai büfék) 600 Ft alatt nem igen ússzuk meg az ebédjeinket... feltéve, ha melegétellel szeretnénk kedveskedni a gyomrunknak ;-) hogyis van ez?!

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.14. 11:08:04

RE: azta 2007.11.14. 10:57:11
Ha egy tetőfedő leesik, akkor az is munkahelyi baleset és ugyanaz a helyzet. Ha nem volt kikötve, akkor kártérítésért lehet perelni a munkaadót (aki majd tovább hárítja a művezetőre, vagy kire), mert engedte úgy dolgozni.

Dr Mohinder Szuris 2007.11.14. 11:14:52

Endree! Igazad van. Az a baj, hogy amióta kitiltották a parlamentből a "civil" kamerákat, azóta szarnak ezek bejárni, szóval nem találnál el senkit...

endree 2007.11.14. 11:22:09

Gyerekek, ez a rendszer ugyanolyan szar, mint a kommunizmus. Ugyanúgy hazudnak nekünk bele a pofánkba, és röhögnek rajtunk. Meddig tűrjük ezt még? 89-ben miért nem tűrtük tovább, most miért tűrjük? ELÉG VOLT!
"elore kurvák, gengszterek
szóljanak újra a fegyverek
elore sintérek orvosok
legyetek bátran gyilkosok

elore papok miniszterek
kellenek az ördögök az istenek
elore elevenek félhullák
szóljanak a lövegek a géppuskák

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek
ne legyen nyugalma senkinek

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek

elore kurvák, gengszterek
bízni szeretnék bennetek
ti vagytok a világ lelke
nélkületek semmi se lenne

elore rendorök katonák
ússzanak vérben az uszodák
elore kurvák, gengszterek
ne legyen nyugalma senkinek

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek
ne legyen nyugalma senkinek

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek

elore öregek fiatalok
elore stricik homokosok
elore bolondok orültek
gyozni kellene a népünknek

elore elevenek félhullák
szóljanak a lövegek a géppuskák
elore kurvák, gengszterek
ne legyen nyugalma senkinek

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek
ne legyen nyugalma senkinek

kurvák,gengszterek
bízni szeretnék bennetek
kurvák,gengszterek..."

kiváncsi kacsa 2007.11.14. 11:24:36

nem tudom 100%-ra tutin, de kórházi kezelés esetén, lófasz jár nem teljes táppénz. aki volt ott az tudja. sőt manapság már az ápolt is hozzájárul - jelképes lével - a kezeléséhez.
sajnálom a tollert, mint embert, ám a sajnálat nem azonos a csalással! ilyen ez az ország, fizetés és költségtérítés neki, meg a félkarú rabló szilinek - persze ő is pécsi, állami atóval viszik még szarni is, ennek ellenére van arca felvenni a közlekedési hozzájárulást!
és még ez a picsa basztatja gyurcsányt, aki még egy kanyit se vett fel fizetésként, mind átutalja valamelyik arra szoruló szervezetnek...erre varrjatok gombot geciputtonyok!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.11.14. 11:25:39

És a Fidesz meg ellenezte a számlanélküli pénz felvételének eltörlését - vajon miért? Azt a porhintés, hogy az ország nehéz gazdasági helyzetében nem akarják a képviselők fizetését megemelni,(és adózni utána) nem veszi be a gyomrom.
Ehh! egyik kutya, másik eb!
Elzavarni a megélhetési politikusokat, azt kéne már - de ez a nemzet nem tud összefogni!

Öreg80 2007.11.14. 11:31:19

7 éve ajándékba kaptam egy üveg Chateau Latour Pauillac - ot 1980-as évjárat.... Nem volt nagy év Boedeaux-ban, de én akkor születtem, ergo: nekem jó évjárat...
Tekintve, hogy sem akkor, sem sajnos ma nem vagyok abban a helyzetben, hogy egy ilyen üveget bontsak csak úgy "bármilyen" este a vacsora után,
gondoltam ennek a bornak keresek egy szép apropó-t. Akkor azt találtam ki, hogy majd akkor bontom fel, ha ez első gyerekem megszületik, ezt években kifejezve 27-32 éves korom közzé tettem... Szóval (mert ugye most 27 vagyok...) lassan aktuális lenne... Mi kell hozzá? Barátnő akitől gyereket is szeretnék? Van. Állásom, hogy eltartsam a családom? Van. Keresek eleget? Ha nem adóznék..talán...
Egy kérdés van, amire egyértelműen nem a válaszom! Akarom-e, hogy a gyerekem ebben az országban szülessen meg? NEM!!! Nem, akarom! Most biztosan nem... Miért? Mert úgy gondolom, hogy egyszerűen kibaszok vele! Mert "kurvaország" ez.

Szóval gyerekem biztos nem lesz még egy darabig...de, akkor mi legyen a Latour-al? Talán a legjobb az lenne ha pénzé tenném..csak hát, mint mondtam: nem a legjobb évjárat (születtem volna '70-ben!) ma kb. 300-400 US dollárt ér. Ezzel nem váltom meg a világot...Ahhoz kevés, hogy egy "normális" országban, új életet kezdjek... Ha 30 év múlva eladom, addigra már lehet, hogy a mai értékének a 10-szeresét is megkaphatom érte, jó esetben. Néhány "vizit díjra" talán elég lenne...ez sem valami szimpatikus...
Arra gondoltam, elküldöm a parlamentbe, nem egy valakinek, hanem úgy "mindenkinek". Bontsák ők fel, és mondják azt: Isten éltesen (engem)! Azt gondolom ez a legtöbb, amit értem (és az egész generációmért) tehetnek, tettek az elmúlt 17 évben...

Ja, hogy mi közze ennek Toller költségtérítésének? Döntse el mindenki maga, ha valaki úgy érzi: semmi, nem baj.....

valaki 2007.11.14. 11:34:58

Azért ez nevetséges... Megint kirobbantottak egy álbotrányt, amivel jól elterelik a figyelmet a valódi problémákról. Eddigis loptak, ezután is lopni fognak. És teljesen mindegy, hogy milyen színű... kék, piros, sárga... egyik sz*rabb ember mint a másik. Amíg drasztikus szemléletváltás nem történika a politikai "elit" (ezt a szót leírni is tragédia ezekre)-ben, addig semmi jóra nem számíthatunk. Ugyanolyan sz*r utakon közlekedünk, megdöglünk a kórházban, az emberek többségének nem lesz pénze lassan fűtésre.

Ezek a sz*ralakok meg uganúgy viszik ki a milliárdokat a saját zsebükbe. Mol 60 milliárdos eredménnyel zárt... röhej. A benzint meg nyugodtan felnyomhatják 600 Ft-ra és akkor egy darabig nem kell bejelenteni az árváltozásokat. Ígyse, úgyse lesz több járható utunk. A fővárosi közlekedésről meg nem is beszélve. Miért is építenének elkerülő utakat, amikor a megnövekedett dugóból szintén az olajtársaságok és az állami vezetők járnak jól. Az átlag 7-7,5 literes városi fogyasztásom megnövekedik 12-13 literre. Nem kell nagy tehetség kiszámolni, hogy 100.000 autónál ez mit jelent.

Hát ez van... most mindenki azon rágódik, hogy a politikusok mennyi pénzt vesznek fel. De ez már így megy 18 éve... meg azelőtt is így ment, csak nem beszéltek róla. És még egy 20 évig így is fog menni....

Girnyó 2007.11.14. 11:37:24

Tollernek állítólag az agyának harmada kifolyt. Soha nem lesz ép ember többé,. Állítólag semmi reflexe nem ép, kivéve a szopóreflexet, ami egy egyperces csecsemőnél is megvan. Ennyi maradt belőle. Sajnálatos. De hogy aktív képviselő lenne?

asztrografológus 2007.11.14. 11:58:42

Miért nem lehet egy kártyával ellenőrizni, hogy melyik naplopó, köcsög politikusunk mennyit van benn - és részarányosan kapná meg a fizetését? Gusztustalan az egész rendszer! A sok naplopó tisztséghalmozó mocskot meg Recskre küldeném, vagy a szalag mellé 80-ért. Undorító, gátlástalan, tolvaj féreg a 99%-uk! És ezek a patkányok várják el, hogy normálisan adózz, hogy normálisan jelentsed be az embereidet.... stb. Hát lóf.szt a kedves politikusok popójába! És minek egy 10 milliós országba ekkora parlament, ennyi minisztérium, ennyi államtitkár, ja a versenyszférában nem menne a meggazdagodás 4 év alatt??? (az igazi versenyszférában, nem a haver, sógor, koma magyar lápban) Hányinger!!!

hócipőcske 2007.11.14. 11:59:24

Férjem tavaly dec.2.-án kapott infarktust.Szerencsére febr.1.-én ujra munkába állt.Ezalatt az idő alatt megkapta a munkáltatójától a 15 napra járó táppénzt.2007.MÁJUS 12.-ÉN ,hosszas telefonálások,papirok beszerzése után megérkezett aTb-től is a pénze.Megjegyzem a kórházból trtént elbocsátásakor felirt győgyszerek ára 11000ft voltDe hát mit is akar egy egyszerü polgár,aki még annak is örülhetett,hogy a táppénz miatt nem rugták ki

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2007.11.14. 12:02:14

Nem rossz....sőt jó...de ha azt akarod hogy többen legyenek, akkor anyázni kell.

erzsi56 2007.11.14. 12:06:31

Tollert minden jó érzésű ember sajnálja,de rá is vonatkozzanak az érvényben lévő jogszabályok!
Kis hazánkban több változtatásra volna szükség! Melyik munkahely temetteti el nyugdíjasát ugy, hogy a teljes költséget a munkáltató fizeti? Ezt az anonáliát mikor szűnteti meg Szekeres miniszter úr? Egyáltalán hozzá mer nyúlni, el tudja törölni a nyugdíjas katonák ingyenes temetését? Az ingyenesség a családtagokat illeti meg, amit a mi pénzünkből, az adófizetők kemény forintjaiból fizetnek ki! Miért nincs ingyenes temetés a szakácsnak, péknek, tanítónak stb?

nok 2007.11.14. 12:16:43

Pécs-Kertváros, ott virít a pártiroda ablakában a Toller képe alatt a felirat: "képviselőjelölt"
aha...

gurfni 2007.11.14. 12:17:59

Mi lenne ha a Toller körzetében élők népszavazást kezdeményeznének a mandátum visszavonásáról és uj választásról. Lehetne ez a kérdés: Egyetért-e Ön azzal, hogy Toller László képviselői mandátuma megszűnjön, és képviselői helyének betöltésére új választásokat irjanak ki? Aztán lehetne új képviselőt választani. Lehet, hogy sokba kerülne a két választás, de most ugyis nagy népszavazásban van az ország. :)))

Gera 2007.11.14. 12:24:03

Ez az ügy egyáltalán nem a pénz miatt érdekes, hanem azért, hogy miért képviselő még mindig Toller László.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya
20/A. § (1) Az országgyűlési képviselő megbízatása megszűnik:
e) a választójog elvesztésével

70. § (5) Nincs választójoga annak, aki jogerős ítélet alapján a cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság, illetőleg a közügyek gyakorlásától eltiltás hatálya alatt áll [...]

Toller nem listás jelölt volt, új választást kellene kiírni, amit persze valszeg nem az mszps jelölt nyerne, így inkább "megkérték" a családot (vajon mit kapnak cserébe?), hogy ne helyeztesse gondnokság alá Tollert, pedig elég "érdekes" életük lehet így, hiszen hivatalos ügyekben nem járhat el a férje helyett a felesége. A többi párt meg kussol, mert hasonló esetben ugyanezt tennék, másrészt nem tetszene a népnek, ha egy agyhalottal küzdenének a hatalomért.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.14. 12:26:50

Én nagyon csodálkozom, mert egy képviselő addig képviselő - szerintem - ameddig képvisel. Ha nem jár be a parlamentbe, vagy nerm tart félfogadást, ne adj isten önhibáján kívül kómában fekszik, akkor nem képvisel. Már bocsánat, de a tanár is csak addig tanár, amíg tanít és a szobafestő is addig szobafestő, amíg ki tud festeni egy szobát. Utána lehet bárpincér, vagy biztonsági őr, de az megint más.

JaneDoe 2007.11.14. 12:28:13

"Legyen egy ország ami távoli, mégis itt vannak a határai. Ahol nem lesznek hősök a gengszterek és a tolvajok nem lesznek miniszterek. És nem kell az utcán félni éjszaka, hogy van rá esély, hogy élve jutok haza. A szeretet nem csak egy üres szó, és az se baj, hogyha nem túl jó." PUF-Lecsónak jó lesz...

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.14. 12:31:57

RE: Gera 2007.11.14. 12:24:03

Sajnos, nem egészen így van. 287.040 forint az majdnem öt bruttó minimálbér. De legyen csak négy.
Félre ne értsd, nem sajnálom tőle. Azt a négy családot sajnálom, akiknek ennyi pénzből már előbbre lennének - helyette.

Gera 2007.11.14. 12:39:23

Nehogy azt hidd már, hogy a Toller családnak számít havi náhány százezer. Itt sokkal többről lehet szó.

Egyébként szerintem lehetetlen hosszútávon működtetni a családot gondnokság nélkül. Bakker, Toller egy adóbevallást nem tud beadni, hogy mondjak egy példát. A család bankszámlákhoz nem tud hozzáférni, ingatlanokat nem tud eladni, stb. És még számtalan egyéb dolog van. Az mszp keményen bevetheti a kapcsolatait az ügy érdekében.

Gera 2007.11.14. 12:43:36

A pénzt meg temrészetesen nem kapná meg helyettük más, tekintsd úgy, hogy ennyivel kisebb lenne a kv. hiánya. Igen sokkal lennénk előrébb :)))

amos 2007.11.14. 12:47:55

Szerintem kapja az ilyenkor törvényesen járó nyugdíjat,segélyt,egyebet,de ne a képviselői fizetését,plusz költségtérítést!!!Kérdezem mit kapna ilyen esetben,ennyi idő után pl.egy átlag magyar,mondjuk pedagogus,esztergályos,stb.?Nyílván nem adómentes "költségtérítést",teljes fizetést!A méltányosság hívei meg adjanak a sajátjukból!

táltos 2007.11.14. 12:56:46

gurfni 2007.11.14. 12:17:59
Na azt megnézném!
Abban a körzetben egy ilyen kezdeményezés, tipikusan egy nagy pofon a sz.rnak.
Amúgy meg a radar-népszavazásra sem ment el elég ember. Ott meg annyi a Toller-fan, hogy elképzelhetetlen, hogy egy népszavazáson megfosztanák a mandátumától. Nem is nagyon erőlteti a fidesz sem a dolgot.

Bíró Zoltan WWW.grain.hu · www.grain.hu 2007.11.14. 12:58:55

Az alábbi népszavazási kérdést fogom eljuttatni az OVB-hez:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Markotabödöge legyen a Magyar Köztársaság fővárosa?

www.grain.hu/markotabodoge.htm

osztovata 2007.11.14. 13:11:05

Hát ez az igazi fair play!!! Ilyenkor hun van a bíró a síppal?:)))

Emberileg én is sajnálom Tollert, de hát ugyebár ők is gyorsabban mentek, meg nem voltak bekötve...

DE - egy kómában lévő embert támogasson az OEP, gyűjtsenek neki a helyi szocik, fizessen a biztosítója, vagy Pécs gondoskodjon róla.Esetleg a családja,mint ahogy az egy átlag családban tröténik. Ő miért érdemel többet? Csak mert szoci kutya kölyke?

Ne feledkezzetek el arról az apróságról, hogy Megyó megpuccsolása után Toller rohant ki az elnökségi ülésrőlről, hogy nem lehet csak Kiss Péter a jelölt, legyen a Fletó is.

Hát most honorálja neki:(((

Mi van a tisztasági csomaggal?. Meg Kósáné mondott valamit a látszatról, hm?

naponta 3x 2007.11.14. 13:11:40

szépen gyarapodik szerencsétlen Toller számlája, képzelem mit él át a család, amikor szóba hozzák a mandátum visszavonását. rajta már nem segithetnek, de a lé meg jön rendesen. nagy dilemma!

osztovata 2007.11.14. 13:14:06

Gera
NEHOGY MÁR SAJNÁLTASD ŐKET!!!!!!!!!!!!!!!

C77 2007.11.14. 13:24:28

:-)))) teljes fizetés és költségtérítés?! mire???? vagy neki extra szolgáltatás jár, extra pelenkába tekerik, arany csövön folyik be az infúzió és sok diplomás nővérkék állnak mellete a nap 24 órájában????? muhahaha "Welcome in Abszurdisztán, the Hungarian Banana Republic"

Gera 2007.11.14. 13:28:27

Újra elolvastam, miket firkáltam ide, de sajnáltatást nem látok.

osztovata 2007.11.14. 13:31:58

Gera
ezt írtad: "A család bankszámlákhoz nem tud hozzáférni, ingatlanokat nem tud eladni, stb. És még számtalan egyéb dolog van." - hát mindjárt elsírom magam. Nincs egy nyomorult szoci ügyvéd aki ezt elintézi????

Gera 2007.11.14. 13:36:17

Ez nem sajnáltatás, hanem próbáltam alátámasztani, hogy így gyakorlatilag nem lehet élni. És ezt nem tudják ügyvédek elintézni, ugyanis ennek a feloldására pontosan a gondnokság alá helyezés szolgál, ami meg nem történik meg, mert akkor Toller automatice elvesztené a képviselői mandátumát. Biztos lehetsz benne, hogy a családnak roppant kényelmetlen ez így és nem azért a pár száz rugóért csinálják, hanem azért, mert az mszp semmi pénzért nem akarja elveszteni egy képviselőjét.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2007.11.14. 13:40:17

Egyrészt: Kómában fekszik és költségtérítést kap? Mi a baj vele? Tudjátok ti, milyen drága Kómában a szálloda?

Másrészt: Ha hivatalos útja volt (emlékeim szerint az volt), akkor munkahelyi baleset, és 100%-os táppénz. Csak azt nem tudom, meddig lehet valaki táppénzen folyamatosan.

Harmadrészt: Lendvai Ildikó igazán kiszámolhatná, hogy ez az X hónapszor 287 000,- hány lélegeztetőgépnek felel meg.

steelhand 2007.11.14. 13:48:36

vajon a vizitdíjat bevasalták rajta?

alumi 2007.11.14. 14:28:43

asszem anno volt ebből valami..úgy nézett ki, hogy új választás lesz, de aztán szép csendben abbamaradt a dolog. közben jöttek a hírek, hogy Toller így javul, meg úgy. azt hiszem a helyi szocik össze is ugrottak emiatt, mert egy részük új választást akart, a többiek meg nem..
tudja valaki mi történt? én teljesen szem elől vesztettem az ügyet.
amúgy szép dolog, hogy egy kómás képviselő védi választói érdekeit... még akkor is, ha én is baromira sajnálom a dolgot és Tollert.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2007.11.14. 14:58:26

A felháborodást értem...de a meglepetést nem. Sosem voltunk egyenlőek, most sem vagyunk azok, és soha nem is leszünk.....és ez így van rendjén.

Kazimír 2007.11.14. 15:14:02

Hmmm.. igen. Biztos sok érdekes dolog hangzik el a képviselői fogadóóráján..
Ennyivel tartozna havonta Tollernek a magyar társadalom? Sajnálattal max., de nem anyagiakkal. Én is csak azért (na jó, nem csak azért :) érzem méltánytalannak a virtuális ktg-ek térítését, mert hasonló helyzetben, mi, halandó plebejusok nem részesülnénk/részesülünk ugyanilyen "elbánásban". Hadd érezzem már legalább egy picit, hogy ő is ugyanolyan ember(!), mint én, még ha éppen nincs is irígylésre méltó állapotban jelenleg.

öreg80: együttérzek

palai gyorgyne 2007.11.14. 15:51:16

ez mar a szazezredik hir hogy milyen modon lopjak a forintjainkat.es gyurcsany meg meg mindig megy hazudozni a falusi embereknek,koka es nem is sorolom:-mind aki a parlamentben henyel es rabol,s kozben hazudik,megteveszti az embereket.na oket kellene a rendoroknek utni-verni agyba főbe amig lelegzik.hogy sajnalom e tollert?sajnalom azt a fiatal part aki miatta meghalt meg sajnalom a fiatal par szuleit,testvereit.de tollert?miert is kellene sajnalnom?mint ember az embert?o embernek nezett engem embernek nezte a magyar lakossagot amikor meg nezhette?jobb ha tudja mindenki,hogy nem nezte embernek csak a bandaja tagjait.meg mindig meglop bennunket a csaladja es a bandaja segitsegevel.hat nem hajmereszto?nyilvan ugy gondolja a bandaja hogy megerdemli.de mertis nem ok adjak ossze a sajat zsebukbol a szanalmukat?!hat sajnalja ot az ordog,de o sem sajnalja mert neki sem kell egy ilyen gazember lelek!!!hat ennyire sajnalom en szemely szerint.vessenek kovet ram erte!

nabla 2007.11.14. 16:12:35

Ha a maradék 385 olyan lenne, mint Toller volt,
akkor most nem itt tartanánk!
Másrészt, - bocsánat a fekete humorért -, ha a hasznosságot előjeles mennyiségnek tekintjük, akkor bizonyos, hogy éppen Toller László volt a legeredményesebb, leghasznosabb képviselő ebben a ciklusban.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2007.11.14. 17:20:59

palai:

A fiatal pár nem toller miatt halt meg, hanem egy fideszes miniszter miatt. Az egy másik szerencsétlenség volt......csak a tényszerűség kedvéért.

hematite · http://standby.blog.hu 2007.11.14. 21:37:23

Ezt akar igy vesszuk akar ugy, akkor is szemetseg, ha en lennek igy mar reg kivagtak volna a munkahelyemrol!

Ettol fuggetlenul sajnalom, hogy ilyen allapotban van es gyogyuljon fel!

Taurusz 2007.11.14. 21:54:29

Nabla!

"Ha a maradék 385 olyan lenne, mint Toller"

Idáig tetszik! Mind kómában lenne, és mind kapná a költségtérítését! Mi meg tudnánk végre valami értelmeset tenni. Talán...

nok 2007.11.15. 16:05:13

Az a gond, hogy bármelyikünk így járna, asszem egy évig járna max a táppénz, aztán hali... Élj meg ahogy tudsz, fizesse a család a gyógyszereidet stb.
A pletyók szerint a város fizeti az otthoni ápolás költségeit- ajaj
Neje könnyes szemmel nyilatkozta, hogy bíznak a felépülésében- anyám, tudom, hogy a remény hal meg utoljára, de ennyire nem kéne...
süti beállítások módosítása