HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kányádi Sándor: ISTEN HÁTA MÖGÖTT

2007.12.12. 06:00 rokica

üres az istálló s a jászol
idén se lesz nálunk karácsony
hiába vártok
nem jönnek a három királyok

sok dolga van a teremtőnek
mindenkivel ő sem törődhet
messzi a csillag
mindenüvé nem világíthat

megértjük persze mit tehetnénk
de olyan sötétek az esték
s a szeretetnek
hiánya nagyon dideregtet

előrelátó vagy de mégis
nézz uram a hátad mögé is
ott is lakoznak
s örülnének a mosolyodnak

2 komment

Címkék: vers kányádi sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr66261098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donofrio 2007.12.12. 08:03:06

Ez a vers édesanyámék gyerekkorára emlékeztet.Árvák voltak(APAis,Anya is)és rettentően szegények,de hittek a Teremtőben!Nagyon szomoró,hogy a 21.században ez a vers igaz.Anyukámék 1910,ill.1915-ben születtek.És ismét vannak,akik az Isten háta mögé kerültek.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.12.12. 09:41:23

Hiszen ezért kérek mindenkit, szinte könyörgök, gondoljon a „cipős doboz” akcióra. Egy kis csodát szánjunk azoknak az ismeretlen gyerekeknek, akik a legnagyobb szükségben, nyomorúságban fogják megélni az idei Karácsonyt – ha nem teszünk értük.
Nem kell sok hozzá, csak annyi, hogy esetleg mondjunk le a hétvégi rántott húsunkról és ebédeljünk helyette pl. krumplis tésztát. Ne üdítővel – esetleg borral – öblítsük le, hanem jó hideg, tiszta csapvízzel. Aki dohányzik, lemondhat egy csomag cigarettáról. Az így megspórolt összegből már kijöhet egy doboznyi szeretet. Tudom, ennyit mindannyian megengedhetnénk magunknak, főleg mi, akik itt internetezgetünk, van tető a fejünk fölött, folyik a csapból a víz, meleg a fűtőtest a szobánkban és villany világít az asztalunk felett. Ha megtesszük, egy gyermekkel kevesebb lesz, akire „pillantást sem vet a teremtő”. Tudom, ez nem fogja eltörölni a szegénységet, nem ad naponta egy tányér meleg levest, viszont egy estét, a Karácsonyét, amikor mindenki mosolyog és szeretet veszi körül, pár órára boldogabbá varázsolhatjuk nekik. És nemcsak nekik, hanem magunknak is.
Én épp ma reggel fejeztem be a saját dobozom tartalmának összeállítását – de erről majd egy későbbi posztban írok.
süti beállítások módosítása