HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Több mázsa marhacsont Rábatamásiban

2007.07.18. 06:56 rokica

Több mázsányi, veszélyes hulladéknak számító állati csontot szórtak ki ismeretlen tettesek a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamási határában.

A megyei napilap megszólaltatta Hetényi Péter hatósági állatorvost, aki szerint legalább ötven szarvasmarha gerinccsontja hever az árokban. Állapotuk arra enged következtetni, hogy néhány napja vitték a szállítmányt a helyszínre. A rakomány első osztályú veszélyes hulladéknak számít.

http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=167793

Osztrák? Nagy valószínűséggel. És ezt még visszavitetni sem lehet, mert (főleg ebben a melegben) pillanatok alatt beindulnak a bomlási folyamatok.

EU ide, szabad határátlépés oda, én bizony kötelezővé tenném az összes teherrakomány ellenőrzését - természetesen egy bizonyos mennyiségi határérték felett -, mielőtt belép az országba (ötven tehén az már mennyiség, még lágy részek nélküli corpusok esetén is). Akkor figyelemmel lehetne kísérni az ilyen szállítmányok útját. Lehet, hogy ez nem elfogadott az Unióban, de akkor legyen végre valaki, aki azzá teszi. Aki pedig megengedi, hogy a saját telkén, földjén, Holdján, Szíriuszán pakolják le az ilyesmit, azt kötelezném arra, hogy egyenként rakja el magának spirituszba, vagy egye meg.

5 komment

Címkék: napiszösz

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr15120282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.18. 17:28:32

Ezt nem értem, hogy miért nem adják inkább oda valami kutyamenhelynek? Még örülnének is neki, a cégnek (gondolom ekkora mennyiségben már valami cégről lehet szó) is jó reklám lenne. Vagy volna valami törvény, ami tiltaná?

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.07.18. 19:35:56

Nem biztos, hogy egészségügyi szempontból szabad lenne-e? Kergemarhakór? Egyéb butatoxin?
Ha így kellett átcsempészni a határon, akkor ott valami (a bomló anyagokon kívül is) büdös. Végülis, ha ennyi állatot levágnak - és ezt rendszeresen teszik - akkor kell legyen útja a csontoknak, állati fehérjéknek is. Ha másnak nem, tényleg, takarmányként feldolgozható. Amennyiben ezt nem tették, ott valami nagyon sötét dolog lappang.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.18. 22:33:28

öööö
Lehet, hogy most jót fogsz szórakozni rajtam, de ehhez a témához tényleg tökhülye vagyok. Szóval tényleg van olyan, hogy butatoxin, vagy csak nyelvújítottál?

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.07.19. 05:49:26

Persze, hogy marháskodom. Olyan van, hogy botulotoxin (ami a hús rohadásánál keletkező neurotoxin, ha jól tudom - és a botulizmus nevű betegséget okozza), de annak így semmi értelme. Újabban a nőcik injekcióztatják az arcukba, a ráncaikat bénítandó. Ez szerintem nem túl okos dolog, ezért találtam ki ezt az új nevet.
Nálam az ilyesmin nem kell meglepődni. :-)))

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.21. 10:51:38

Az jó, mert őszintén szólva elég furcsán néztem, amikor olvastam. :)
süti beállítások módosítása