HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A "Kisbarcogó"

2007.09.30. 00:00 rokica

A "Kisbarcogó" Erszényesék zookocsmája a Kerekerdő utcában. Kissé kültelki a dizájn, de mindig tömve van, a környék erdei és mezei apróvadja a szolid árak miatt mind ide jár. Erszényesék mindenesetre megélnek belőle, mióta üzemel, már nem csak a farkukra támaszkodhatnak. Az egzotikusoknak persze kissé viszket ez a hely, ők természetesen két utcával beljebb, a National Geographic Pub-ba járnak.
A "Kisbarcogó" az erdei sivatag oázisa, itatóhely. Ezen túl kiválóan alkalmas pl. ivarzás-felderítésre és a kényes szociális rangsor helyreállítására is. Az épület egy valaha jobb sort megélt faház, melyben sohasem tokaji a szú. A biciklitámasztó mögött a falnál langyos dagonya pöffen. Kilyukadt az eresz, de Erszényesék nem javították ki, így legalább Göndörfarkú Nagymagyar Ferdeagyar ott fetreng délután, nem bent az asztala alatt. Bent állandó halk duruzsolás. Néha huhog valaki. valószínűleg a hely szelleme - véli Géniusz Joci a fülesbagoly. Sörbe áztatott csikk-tenger a szőnyeg, az atmoszféra karbantartásáról két friss hegyi kátrányt kavargató ventilátor hörghurutos haláltánca gondoskodik. Pézsmával dezodorált bundaszag uralja a teret, ebbe néha patafaggyú penetrál bele. Az asztalokon ragadós légymintás terítők jobb idők emlékét őrzik. Mennyei húsz éve erjedő cefre szaga settenkedik elő a poharakból. A vegyi összetételről megannyi kósza találgatás. Sokan esküdöznek: ilyen molekulákat mesterségesen csak magas nyomáson, áteső infra fényben lehet előállítani, mágneses erőtér hatása alatt. Erszényesék meg nem állnak. A számlákon 98 erdei pezó többlet. Erszényes szerint ez a meggy. Ha nem megy, kihúzza. A kiszolgálás kimért, mint a kannásbor, de legalább kellően hanyag.
Fényesfarkú Begyekerek három jércikéjével dülleszkedik a sarki asztalnál. Veres, hamburger formájú szemeivel, melyek a feje két oldalára nőttek, egyszerre nézhet a pohár és Erszényesné fenekére. Jércéi élénk, egymás szavába vágó rikoltozásával nem törődik, mert a szomszéd asztal köti le a figyelmét. Ott a Turbék házaspár fogyasztja italát egymás csőréből. Turbékné szöszi bóbitája megrezdül, mindahányszor Begyekerek belebámul a dekoltázsába. Turbék úr galambepével tűri az atrocitást. Közben a fényesfarkú az asztal jobb oldalára húzódik, nehogy valaki balfácánnak nézze.
A Lompos testvérek kártyáznak. Még nem unják a ravaszdit, rablóultiznak. Az idősb Lompos sietve a mosdó felé távozik. A középső testvér Karak Ószörcsökről jött látogatóba, öccsük, a kis Vuki (akit bosszantásul Csubakkának csúfolnak) láthatóan éhes és álmos.
Őzék sütit esznek. A kis suta folyton az ölébe ejti a krémest. A picit most hozták haza a kórházból, szegényke őzlábgombát kapott. Az udvaron szarvasbőgés, a hím gím nőért üvölt. A dám sem vidám, mert belenézett a tükörbe és rájött. Az asszony iszkol, az apjuk vadászért kiált, ám rögvest elhallgat, mikor tudatosul benne: a fejére ragasztott díjnyertes agancs miatt még ő kerülhet veszélybe. Egye görény! - rikkant. Nekem feláll a szarvam, az asszony meg le van sz...arvtalanítva! - szól és bemegy, hogy előre megfontolt szándékkal leittasodjon.
Tapsi Fülöp szülinapot ünnepel, barátjával, Braun Bronzonnal. Bronzon időnként hátba veregeti, aztán Fülöp az újraélesztés után mindig lehajt egy korsóval. Mivel Bronzon nevéből nem derül ki, megkérdezik tőle, hogy medv-e? A válasz frappáns csattanóját a kérdezőnek később elmesélik. Sik Lóránt törzsvendég. Se keze, se lába, ezért ha inni akar, gyógyszertári emblémát alkot a pohárral. Ma nem mer inni, mert indul a viperával operába. Nem a flanc hajtja oda, állásban vannak. Olykor segítenek a művésznőnek a magas hangoknál, mint motiváció.
Középütt egy csoport hernyó, nyű és kukac bábszínházba készül. Jókedvükben eléneklik a "Mit tehet az árva lárva kapszulába zárva" kezdetű rap slágert. A figurákat az araszoló hernyó ismeri, a ritmus mestere a kis poszogóbogár pajorja (ő a tamburpajor). Az előadást Lilla, az önimádó imágó mozaikszemmel nézi. Költői lélek, kedveli a szárnyalást. Nektáritalát most is a nedűbe mártott virágszárról nyalja önfeledten.
Kakasszóra Lomposék lecsapják a lapot. Vacsoraidő - rikkantják és elviharzanak. A Kisbarcogó lassan kiürül, a bozót megtelik a hazafelé imbolygók neszezésével. Erszényes végül ráfordítja a kulcsot a záróra. Halk suhogás jelzi, hogy denevérék megkezdték az éjszakai műszakot. Holnap másnap - fogadkoznak a hazatérők. Kutyaharapást szőrivel, így bíztatják magukat, de titkon tudják, hogy az égési sebeket sem tanácsos lángszóróval gyógyítani.....

(R.I.P. dokijózsi)

Szólj hozzá!

Címkék: humor

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr51169422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása