HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Megalázó tévéshow indul

2008.01.16. 05:30 rokica

Az írósztrájk miatt az amerikai sorozatgyártásnak egy időre biztosan befellegzett: jönnek a nem túl eredeti realityműsorok.
A CBS mindjárt három realityt is berendelt. Szintén brit formátumon alapul a Game Show In My Head, amely nemigen szól másról, mint hogy pénzért kellemetlen helyzetbe hozza a játékosokat.
A vállalkozó szellemű (és egziszteciáját kevéssé féltő) résztvevő kap egy fülhallgatót, melyen keresztül összeköttetésben áll a műsor készítőivel. A játékos ezután ugyanúgy éli az életét, mint addig, csak épp, ha adnak neki valamilyen utasítást a fülesen keresztül, akkor azt azonnal végre kell hajtania, akármilyen értelmetlen dolog is legyen. Ha hajlandó hülyét csinálni magából, pénzjutalom üti a markát.

(forrás: Origo)

 

 

… Miért, mitől hír ez? Nálunk már jó ideje űzik ezt a tevékenységet az emberek. A különbség talán csak annyi, hogy az utolsó bekezdés zárójelében lévő - mely szerint „és egziszteciáját kevéssé féltő” - szövegből kimarad a „kevéssé” szó.
Tehát, a meghatározás helyesen így hangzik: „és egziszteciáját féltő” résztvevő.
A „fülest” pedig egyszerűen mobiltelefonra, esetleg e-mailbeni utasításra, vagy meetingre kell cserélni. A pénzjutalmad pedig a fizetésed. Jó reggelt!

2 komment

Címkék: bakker

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr58299553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.01.17. 09:46:13

Kinek van ebben az országban egzisztenciája, amit félteni lehetne?

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.01.17. 16:16:16

Ne feledd, kedves, hogy van, akinek egy lakótelepi doboz, mellé a kis minimálbéres bejelentett állás már maga az egzisztencia.

Eszembe jutott egy vers (ki hinné?):

Baranyi Ferenc: PORVERS

Akit egyszer porig aláztak:
porig kell azért lehajolni,
a méltósága-vesztett sorshoz
méltóság-vesztve igazodni.

Előtted ember ráng a porban?
Megértem: belerúgni könnyebb.
Még emberibb átlépni rajta
könnyed sikkjével a közönynek.

Mentséged is van, ha lelked
bátortalan feddése rád vall:
másokért őrzött tisztaságod
nem szennyezheted más porával.

Ha lehajolsz, még orra bukhatsz,
és hát derekad roppanó is,
ápolt tüdődet is belepné
a talajmenti szilikózis,

hát nem hajolsz porig, ha porból
akármi hív: kincs, ócska holmi ...
Pedig akit porig aláztak -
porig kell azért lehajolni.
süti beállítások módosítása