HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

…vándor, vidd hírül a spártaiaknak…

2008.07.17. 12:00 rokica

Felkelés, munka, tanulás, ájulás az ágyba. Felkelés, munka, tanulás, ájulás az ágyba. Aztán megint ugyanaz.

Azt hiszem, nagyon fáradok. Estére már csak nézek ki a lyukon, de nem látok semmit. Pedig hányszor próbáltam magammal megérttetni, hogy öreg vagyok én már bohócnak … mégis, csak hányom a cigánykereket és dobálom a flikk-flakkot. Mert a róka megteszi. Mert az olyan. Mert makacs, mint állat.

Mi a hátam ez a kényszer, amitől azt hiszem, hogy ha azt megcsinálom, vagy ezt megtanulom, vagy amazt elsajátítom, akkor több, meg jobb leszek? Mihez képest? Miért hiszem azt, hogy örök életű leszek és abba még "amazok" is beleférnek?

Szerintem, ha meghalok, a síromon is majd ez a felírat lesz olvasható:

"Megszületett,  virágzott,

eltemették. ..... Kimászott."

18 komment

Címkék: napiszösz kis testi huba

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr92572293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sünibaba · http://dosszie.blog.hu 2008.07.17. 16:54:12

Először: köszönöm, amit írtál. Örültem, h ekkora hatással volt - bár álmomban sem gondoltam volna.
Másodszor: nagyon mókás az a kép, a rókakerék.:)
Harmadszor: Tényleg "több", "jobb" leszel azáltal, amit megtanulsz, persze csak bizonyos értelemben: tágul a látóköröd, befogadsz új ismereteket, szellemileg friss maradsz és nyitott, stb, stb.
Negyedszer: és ha a makacs jelzőt mondjuk kitartóra cserélnénk? Nagyjából ugyanazt a jelenséget írja le, ám jobban hangzik.
Ötödször: Hajrá Rokica!

jaegtoer 2008.07.17. 17:47:32

Szia Rokica!

"Megszületett, virágzott,

eltemették. ..... Kimászott."

Kedves Rokica, ez nagyon-nagyon szellemes, és kedves.

A gyerekeimnek mindig mondom, tanuljatok, valójában a fejetek az egyetlen vagyonotok.
Mindenűvé magaddal viheted, nem foglal külön helyet, és mindig kéznél van, ha észnél vagy.
Életem legjobb befektetése az volt, hogy tanultam, munka mellett is. Nem volt könnyű. Sokszor nagyon nehéz volt. A legnehezebb talán akkor, amikor tudtam, meg kell tanulnom valamit, vizsgázni kell belőle, de soha az életben nem fogom használni, mert rajtam kívülálló tudomány. Olyan erős volt a hitem abban, hogy meg kell csinálnom, meg kell tudnom csinálni, hogy meg lett. S amikor jöttem lefelé a hegyről a diplomaosztás után, semmihez sem hasonlítható érzés volt. Siker, diadal, mámor, elégedettség, megnyugvás és mindent átjáró öröm. És aztán jobb lett az életem... is, és a munkám is... és azzal foglalkozhatok amit szeretek:-)

Tehát csak ismétlem magamat: -Hajrá Rokica!

Füles 2008.07.17. 21:59:41

Kedves Rokica!
Gárdonyi füveskönyvében olvastam az alábbiakat, ezzel kívánok sok erőt és kitartást a továbbiakhoz!
"A földi boldogság első feltétele az akarat dolgoztatása egy cél felé, kitérés nélkül, lanyhulás nélkül. Mert a boldogság egyik neme: a jól végzett munka látása, a siker érzése. A munka mutatja meg: mi az értéke az embernek."

hacsaturján 2008.07.18. 08:27:54

nekem meg van egy rókicám. bibibííí!

Füles 2008.07.18. 09:34:26

Akkor Neked is gratulálok, hacsaturján! :))

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.07.18. 10:05:33

Drága tündérek, Ti igazi kincsek vagytok!
Ha másért nem is érte volna meg belevágni a mókuskerék újabb meghajtásába, hát azért mindenképpen, mert megtudhattam, mennyi kedves ismerős és "ismeretlen" barát drukkol nekem.
Aki pedig mégsem, azokat vessük a mókusok elé!

hacsaturján 2008.07.18. 11:05:33

amikor este fölborul adok neki puszit meg betakargatom, hogy ne fázzon.

Kricsa 2008.07.18. 13:52:55

A tanulandó kb 85%-a nem igazán használható..
de fő, hogy megtanulhatod és számonkérhetik!
Kit érdekel, hogy 1-2 napon belül elfelejted?
Gyakorlati tudás? Minek?
Ettől függetlenül tanulni kell!

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.18. 15:12:18

Stop the World!
I Want to Get Off !!!!!


Egy bizonyos kor után a tanulás olyan, mint mikor az igavonó ló egy púpostevével kokettál:)

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.07.18. 16:34:07

:-)))
Nem, én nem akarok kiszállni. Éppen csak úgy szeretném megérteni egyszer magamat végre. Mármint hogy mivégre?

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.07.18. 16:49:32

Kricsi, Te tudod, hogy egy elfuserált ötlettől vezérelve pár éve szereztem olyan bizonyítványt is, ami igazolja, hogy ... szakértő vagyok. Hát én ezen tudok a legjobbakat nevetni. Mert ugyan elég jól levizsgáztam, de azóta bizony már a legalapvetőbb dolgokon is agyalnom kellene. Pedig, ha akarnám, bármikor szakérthetnék, papírom van róla.
(Attól mentsen meg a jó Isten mindenkit! Még szerencse, hogy az én gyomrom nem igazán bírja a mekkelekséget és ezt még az intenzív pénzszag sem tudja gyógyítani.) Igaz, ez más tészta, ha az ember nem használja a megszerzett tudást, akkor tojt sem ér.

Egyszóval tisztában vagyok azzal, hogy mi az, amit az embernek a vizsgára meg kell tanulnia és mi az, amit használni is kell tudni. Például – nevessetek szemközt – de én a matek érettségim óta, soha nem deriváltam. Elképzelni sem lehet – gondolom –, mi maradhatott ki az életemből ???

Füles 2008.07.18. 19:23:59

Szevasz Rokica!
Igen, ismeretlenként is drukkolok Neked. Miért? Mert -nem is olyan rég- átéltem ugyanezt, amit most Te. Nem volt könnyű, ráadasul kitűztem magam elé, hogy 90% felett fogok teljesíteni. Azóta is jó érzéssel tölt el, hogy elértem célomat. Amit egyszer megtanultál, az a Tied. Lehet, egy idő után a lexikális anyag feledésbe merül, de akkor is ott van benned, alakítja szemléletmódodat, gondolkodásodat, stb. Aztán meg sosem lehet tudni... Tegnap például az orosz tudásomnak vettem hasznát, pedig erre aztán nem gondoltam volna :). De nem űzöm-fűzöm tovább, nem akarlak fenntartani. Szóval továbbra is, ismeretlenül is: Hajrá Rokica! Aztán ha túl leszel rajta, várom történeteidet.

liidiiia 2008.07.22. 00:15:51

szia rokica :-)))
én is drukkolok!!!!!!!!!
akár ahhoz is, hogy aztat, ami (neked!!!) hülyeség, csak túléljed, minimál erőfeszítés árán. +mert mi nem tanulás az életben???? hova mehetünk, ahol nem tanulunk????

(…)
There are very huge stars, man, in the sky,
and from somewhere very far off someone hands me a slice of apple pie,
(…) - Robert Creeley

a lényeg, hogy ahhoz szurkolok, ami neked tényleg fontos, de ahhoz nagyon!!!!!!!! :-)

liidiiia 2008.07.22. 16:58:59

ohhh, jut eszembe, szal lapi blogját én (nyilván a magam szempontjából) a központi kocsmának tekintem, azután a közösségi benyögéseimet oda koncentrálom, amiket mindég rád is értem ha az közösségi, de lényeg, hogy raktam fel képet saját helyre, www.liidiiia.wordpress.com , nyári pihi ideje címszó alatt, meg rejagálgattam, ami igen nehéz dolog. szeretettel várlak, ha időd engedi, de semmi se nem sürgős ám!!!!! :-)))))

Kricsa 2008.08.21. 20:50:06

Dear Rókica
Viszontag ha egyetemre mentél volna valamely természettudományos szakra..... akkor a deriválás meg integrálás a füleden jön ki...
Persze ha bölcsésznek mész...

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.08.22. 09:24:04

„- Maga bölcsész?
- Nem, csak elbambultam...”
Ismerem a viccet. Én igenis, szeretem a bölcsészeket. Igaz, a reálosokat is, bár arrafelé azért élek a gyanúval, hogy nem minden gömbölyű. Pl., aki deriválni tud, az egyéb fura dolgokra is képes.
(A legjobb barátom közgazdaságtant tanított a pécsi egyetemen – és mindeközben olyan imádnivalóan jó fej, hogy arra nincs megfelelő szó. Persze, sarkítva is mondhatnám: hülye, akárcsak én. Élni nem tudnék nélküle.)

Egyébként hallottad, hogy záros időn belül össze fogják vonni a biológia, fizika és kémia tantárgyakat eggyé, „élettan” néven? Nos, azon kívül, hogy ha ez már a mi időnkben is így lett volna, nekem életem nagy álma teljesülhetett volna és ma valóban libapásztor lehetnék, kíváncsi vagyok azokra a tanárokra, akik az „élettan” tantárgy tanítási követelményeinek 100%-osan meg tudnak felelni. Mármint, aki magas szinten tudja oktatni mindhármat. Sztem, aki ilyen, az már rég nem tanár, hanem esetleg kutató, vagy valami hasonló ... esetleg ki van tömve valamelyik múzeumban.

hacsaturján 2008.08.22. 10:46:27

ahogy a mai kínálatot elnézem......????!!!! na nem, ijjen állat sosem is volt.

Kricsa 2008.12.20. 03:10:35

Csak össze kell rakni Kővári és Galambos tanár urakat Eszti mamival valamint Padányi tanárnővel....
Semmi az ;-)

süti beállítások módosítása