HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

-ségi

2009.05.05. 12:27 rokica

1.
Pénteken reggel, a Napkeltében ismét Bethlen János hatalmas eszét és sziporkázását csodálhattam meg. Riportalanya éppen az ex-sógorom volt, akit egy bűbájos és igen intelligens úrnak ismerek (főorvos, egyetemi tanár). A műsor címe: A belgyógyász is készül az influenzajárványra?

Most is szívesen hallgattam Albit, mint mindig, hiszen emberi módon próbálta elmagyarázni a tényeket, cseppet sem misztifikálva és ködösítve azt a tudást, ami az ő fejében van – és ami a szakmáját jelenti. Jó iparos és annál is jobb emberszerelő.

Nem így a riporter. Gondolom, úgy vélhette, ha a gennykeltő baktérium nevét latinul mondja, akkor sokkal tájékozottabbnak fog látszani, elkápráztatva vele a doktor urat és a nézők seregét. Még ki is húzta magát hozzá, ahogy elmesélte, mennyire is veszélyes jószág ez a Staphylococcus.
Albert hirtelen elnyomott egy csibészes mosolyt a szája sarkában. Megdicsérte Bethlent, hogy látja, mennyire felkészült, aztán a korábbi hangon folytatta, hogy most viszont egy vírusról beszélünk, ami a H1N1, az A típusú influenzavírus egyik altípusa.
És annak a nagyeszűnek még csak fel sem tűnt! Gondolom, hallotta korábban emlegetni az atípusos tüdőgyulladást, de az meg a Pneumococcus-baktérium számlájára írható.
Virológusok, ne sírjatok!

2.
Ma reggel pedig újabbat gyönyörködtem. Műsorvezetőnk Hiller Istvánnal folytatott beszélgetést az érettségi kapcsán. Számon kérte az oktatásért felelős miniszteren, hogy vajon jó ötlet volt-e bevezetni a gimnáziumok nulladik évfolyamát, ahol egy éven keresztül szinte csak nyelvet tanulnak a diákok? Mert ugye, a többi tanult tárgy – szerinte – elfelejtődik ennyi idő alatt.
Nos, szerintem pedig az a diák, aki egy négy éven keresztül tanult (most ugye, csak a felső tagozatra gondolok) tárgyat elfelejt egy esztendő alatt, annak tök fölösleges gimnáziumba iratkoznia, főleg nem nyelvi képzésre, ahol a memóriának fölöttébb fontos jelentősége van. Nem mondom, tényleg fakulhat a tudásanyag, de totálisan elfelejteni nem lehet. Ha mégis, akkor azt a diákot adják a szülők egy jó iparos képzőbe, úgyis hiányoznak a jó szakik, ráadásul jobban is fognak keresni, mint az „értelmiségiek”.

Persze, értelmiségije válogatja. Bethlen urat biztosan egész jól megfizetik. Igaz, az értelmiségi sem mindig értelmes. Mint ahogy az érettségizettek sem érettek. Lehet, hogy csak –ségik. Az egyikből A típusú lesz, míg a másik atípusossá válik.

Ezek mennek, meg a műhódak.
 

3 komment

Címkék: bakker mondd a magadét

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr641104132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2009.05.05. 17:13:14

én eccer egy olyan ilyen napkeltét szeretnék végig nézni, ahol ez a bethlen jampi a bazitai darth vaderrel eszmecserélne és a lakat t. lenne a moderátor. akkor nem is vágnám bele a hamutartót a készülékbe, hanem szépen kiballagnék a zöldbe és elrigóznám az egyszeregyet akár cinkéül is, míg az étert elárasztaná az okosság.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.05.06. 08:18:30

Rókicám,

Bólogató fejem, egyetlen ponton állt meg, ezen :

"..akkor azt a diákot adják a szülők egy jó iparos képzőbe, úgyis hiányoznak a jó szakik, ráadásul jobban is fognak keresni, mint az „értelmiségiek”."

Szerinted létezik még szakmunkás képzés?
De hisz rég szétverték azt a rendszert!
Helyettük, gombamód szaporodtak az ilyen-olyan operett főiskolák, amivel jobbára csak papírhoz jutnak a végén, álláshoz már elvétve.

Ez a kérdés eredendően és nagyon el lett cseszve.

"Igaz, az értelmiségi sem mindig értelmes."

Jogos.

Mint ahogy az "elit" sem mindig "elit", csak olyan jól hangzik a pénz mellé még ez a pedigré....

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.06. 16:35:32

@hölgyválasz:

Sajnos, nagyobbrészt igazad van, kedves Hölgyválasz. Megerősítésül itt egy "érdekes" link:
www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/szakmunkaskepzes_riaszto_az_ot_ev/2063530/

Tudod, nem az a baj, hogy sok embernek van diplomája, hanem az, hogy kipapírozva sem érik el azt az általános műveltségi szintet, amit az előző korosztályok már a középiskola második osztályában magukénak mondhattak. (Tisztelet a kivételeknek, akik előtt mélyen meghajlok.)
Nemrég a buszon éppen mögöttem ült két fiatal, akik évfolyamtársak lehettek. Arról beszélgettek, hogy mennyire fölösleges volt izgulniuk az egyetem miatt, hiszen oda bekerülni sokkal nehezebb, mint aztán elvégezni, hiszen a gimiben lényegesen nagyobb volt a követelmény velük szemben, mint az államvizsgáig eljutni. Mondták, hogy manapság több diplomát is megszerezni nem több mint kibélelt pénztárca kérdése.

Nem tartom magam túl okosnak, de rengetegszer megdöbbenek az „elit értelmiségi” sötét síkagyúságán. Pedig egy kiadóban dolgozom, ahol állítólag művelt emberek olyan kiadványokat készítenek másoknak, amiből amazok az ismereteiket meríthetik. Hát, mit mondjak? Röhögnöm kell. Kínomban.
süti beállítások módosítása