HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az északi-sarkvidéki jégtakaró

2010.01.29. 07:30 rokica

... összehúzódásának látványos illusztrációja:

A 2006-os (balra) és a 2007-es felvétel (jobbra)

Az Egyesült Államokban 2009 nyarán oldották fel egy műholdkép-pár titkosítását. A képek a Csukcs-tenger partján fekvő alaszkai Barrow kikötőjét és az előttük elterülő tengerrészt mutatják. Az egyik felvétel 2006 júliusában készült, a másik egy évvel később, a különbség azonban igen csak szembetűnő. A 2006-os felvételen a part mentén csak keskeny sávban látunk nyílt vízfelületet, azt is jégtáblák övezik. Egy évvel később ugyanezen a területen egyáltalán nem látszik sem fagyott tengerrész, sem pedig úszó jég. Hírforrások szerint a második felvétel készítése óta eltelt időben a térség jégviszonyai a 2007-eshez hasonlóak, bár valamennyi jég most előfordul a területen.

A sarkvidéki jég zsugorodásával egyre több napsugarat nyel el a sötét tengerfelszín, így a térség tengerei egyre gyorsabban melegszenek, ami tovább erősíti az olvadást.

2 komment

Címkék: csak úgy

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr281712112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2010.01.30. 23:16:30

Ezek a macik tündériek. (hanem az állatkertben milyen büdöseeeek?
Lássuk be, a jégtakarók olvadása azért is jó, mert kiszabadulhatnak olyan virusok, amivel az ember, ez a kártékony állat nem tud megbirkózni, aztán megint visszahíznak a jegek, csak a macik kibírják addig.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2010.01.31. 08:45:31

Szia, Jegesem!

Már tegnap is próbáltam neked válaszolni Hölgyinél, de a rendszer bemutatott egyet nekem. Közölte, hogy tisztítsam le a gépemet, mert mindenféle dolgok vannak benne és addig nekem kuss van.
Hát, megtettem, de pl. levelezni most sem tudok.

Pedig csak aztat szerettem volna mondani, hogy a reszelt gyömbér forralt borba téve is jó, esetleg rumos teával is.
A pálinka is jó, ha olyan, ami oldja az aranyat (papám ilyet főz).

Ha pedig több kettőnél, akkor valakit zavarj le a patikába (DM-be, Rossmannba) és vetess vele gyógyszernek nem minősülőt. Úgy hívják, hogy "Béres Flu-Vit". Ezt direkt ilyen prántyára találta ki az öreg - és nem nyúlt mellé.
Igaz, majdnem arany árban van, de hatásos - és ez a lényeg.
Gyógyulj meg mihamarabb!
süti beállítások módosítása