HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Térülj, fordulj!

2008.05.21. 07:31 rokica

A napokban Jehova tanúi látogattak meg bennünket.
A kedvesem ajtóhoz menve a kopogásukra, két kis öregasszonyt látott a küszöbön tipródni, akik, amikor a feltáruló nyílászáró többé már gátat nem képezett, azonnal megkérdezték tőle, tudja-e, hogy mi Isten igazi neve és hol lakik?
Mire a Nyúl, a tőle már megszokott legnagyobb lelki nyugalommal, mosolyogva közölte velük, hogy persze, tudja! Dezsőnek hívják és alattunk lakik a hatodikon – majd szép csendben bezárta az orruk előtt az ajtót.

 

Jehova Tanúi szervezete önértkelése szerint ma az egyetlen egyház, ahol "megmentésben lehet részesülni", ezért a Tanúk azonosulnak "Jehova látható szervezetével". Személyes támadásként élik meg vezetőik hitelességének a megkérdőjelezését, meggyőződésük, hogy csak Jehova ellenségei vádolhatják a szervezetüket hamis próféciákkal vagy bibliahamisítással.
A szervezet iránti engedetlenség Jehova iránti engedetlenségnek minősül, ilyenkor a másképp gondolkodónak "baj van a szellemiségével". A tagok "Biblián iskolázott" lelkiismeretét valójában a szervezet elvárásai formálják, és a tagok egymás lelkiismereteként "vigyáznak egymásra." Ha például valamelyik tag a tilalom ellenére önkéntelenül is köszön vagy szóba áll egy elkülönülttel vagy "hitehagyottal", akkor a szemtanú testvérnek ezt kötelessége jelenteni a véneknek. Ha nincs ott más, a "jó Tanú" akkor is vagy magától megy utólag bevallani a tettét, vagy ha ezt nem is teszi, attól fél, hogy egy másik Tanú meglátja (nem Jehovától fél). Ez a rendszer sajnos sokban emlékeztet Orwell 1984 című regényének világára.

(forrás: apologia.hu)

6 komment

Címkék: napiszösz

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr1480166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sünibaba · http://dosszie.blog.hu 2008.05.24. 09:18:42

Pár éve hozzám is becsöngetett 2 jehovás, és nekiláttak téríteni. Siettem leszögezni, h én református vagyok, így kár a gőzért, mire sápítozni kezdtek, ó, akkor nekem van csak igazán szükségem az ő tanaikra!
Olyannyira, h mindenképp ott akartak hagyni egy könyvet azzal, h pár nap múlva visszajönnek érte, és annyira erőszakosak voltak, h kénytelen voltam azt füllenteni, nemsokára elköltözöm, így hiába jönnek majd a könyvért.
Rosszabbak, mint egy biztosítási ügynök, vagy egy MLM-cég üzletkötője!

hacsaturján 2008.05.26. 10:01:39

Néhanapján, ha volt időm, leültem az ilyen nénikkel beszélgetni (érdekes, hogy mindig nénik), aztán a végére mindig az derült ki, hogy az ördög azért egy kicsivel jobb nálam. Nehezen viselem el a negatív kritikát, ezért aztán még kurtán-furcsa is lettem.

HellGirl 2008.08.22. 12:21:45

Hmmm, az én keresztanyám Jehova Tanúja, és én úgy vettem észre, hogy kedvesek...De nagyon erőszakosak, és csak kötelesség miatt kedveskednek. Jah meg önzésen alapul az egész vallás. Talán ez így most hülyeségnek hangzik, de én is írok egy ilyen blogot, amiben bebizonyítom, hogy télleg puszta önzés az egész.

HellGirl 2008.08.22. 12:23:21

Arról már ne is beszéljünk, hogy egyszer majdnem hittem nekik, még régebben, ezért sajnos sikerült elrángatniuk egy 2 napos kongresszusra. Nahát, nagyon megbántam.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2009.12.29. 11:27:53

Sorry,hogy csak most kommentelek,de csak most találtam rá! Köszi az Írásodat,Rokica-nagyon jó,és lényegbevágó! Szintén klassz ötlet volt az idézet az "Apológia.Hu"-ról! Én nyolc évet vesztettem el Jehova tanújaként (1986-1994). Istennek hála,hogy kiszabadultam. Főképp ezért is kezdtem blogolásba,hogy segíthessek azoknak,akik nyitottabbak,és akik "érdeklődő"-ként barátkoznak a Szervezettel,azokat bátorítsam:Érdemes megnézni az "érem másik oldalát" is! Sajnos,az aktív Jehova tanúit elzárják a kritikus véleményektől,és egykori tagokkal nem is állhatnak szóba Jehova tanúi.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2010.01.01. 08:58:42

@Zsolt520: Kedves Zsolti!

Beleolvastam a blogodba és még jobban elgondolkodtam, mint eddig.
Neked egyszerűen szörnyű gyerek-, kamasz-, fiatal felnőtt korod lehetett. Két ennyire különböző szülővel – akik számára, valljuk be, nem a Te kiegyensúlyozott életed volt az első – egyszerűen nem tudom, hogyan lehetett megbirkózni. Jó, tudom, nem volt választásod. Nos, épp ezért. A felnőttek már alanyi jogon lehetnek hülyék, de egy gyerek sosem választhat. El kell fogadnia azokat a szülőket, ahová ledobta a gólya. És bizony ez nem mindig rózsaszínű. Még akkor sem, ha azt állítják, a legjobb indulattal teszik, amit tesznek (ismered: "a pokolhoz vezető út..."). De ne bánkódj, lecke volt – ha hosszú és nehéz is – és tanulhattál belőle. Mint ahogy én is így voltam ezzel, csak más témakörben. Mire a saját életemet élhettem, tudtam, hogy ha nekem valaha gyerekem születik, mik lesznek azok, amiket soha, semmilyen körülmények között nem teszek meg vele szemben. És tartom is. Nekem bejött és csodálatos – sokak által irigyelt – a viszonyom a gyerekemmel. Ez nem genetika, nem temperamentum, nem akármi más, amire rá lehet fogni, pusztán döntés kérdése. Ezt kívánom Neked is.
No meg Boldog Új Évet!
süti beállítások módosítása