HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Negyven centis "kilátó"

2009.10.05. 07:27 rokica

... negyvenmilliós EU-támogatásból
Nem kell korlát a bodrogkeresztúri kilátó köré, mert az csupán negyven centiméter magas, így ha valaki leesik róla, akkor sem ütheti meg magát túlságosan. Az építményre negyvenmillió forintot költöttek.
Mindössze negyven centiméteres kilátó épült Bodrogkeresztúron, amelynek megépítésére majdnem 40 millió forintot nyert az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől – számolt be az
RTL Klub. A kilátónál még a mellette lévő vízműdomb is lényegesen magasabb.
A település alpolgármestere, Gál László szerint azért csak ennyire futotta, mert a kilátó megépítése előtt rendezni kellett a terepet, földmunkákat és erdőirtást végeztek. A két méter magas, kör alakú földépítmény tetején lévő négy méter átmérőjű placc körül van negyven centiméteres, kőből készült térelem, és lépcsőt kellett építeni a felmenetelhez. A kilátó közepén pedig bronzból készült iránytű található.
„A földmunkák, a mű körüli út, a szalonnasütő és a padok ennyibe kerültek. A kilátót építész tervezte meg. El kell menni oda és megnézni. Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva” – mondta az alpolgármester.

(HVG)

Óh, és nem ez az egyetlen.
Szigetszentmártonban készült egy „körforgalom” az önkormányzat épülete előtt. Azon túlmenően, hogy autó csak akkor jár arra, ha eltéved, az egész körforgalom átmérője nem több öt méternél (középen virágládával. Vagy csak egy nagyob cserép?). Ha oldalsó középtartásba nyújtja az ember a karjait, átéri az utat. Viszont kiaszfaltozták és felfestették, ahogy azt kell, az arra járó tyúkok és kutyák nagy örömére. Mert így, mégiscsak más.
Kinek kell vajon külön elmondanom, hogy az egész objektumért 200 millió forintot fizetett ki az önkormányzat valakinek? (Gondolom, az is rendesen "le volt papírozva".)
 

8 komment

Címkék: zseb és pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr71428626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2009.10.05. 21:47:18

"a kilátó megépítése előtt rendezni kellett a terepet, földmunkákat és erdőirtást végeztek. A két méter magas, kör alakú földépítmény tetején lévő négy méter átmérőjű placc körül van negyven centiméteres, kőből készült térelem, és lépcsőt kellett építeni a felmenetelhez. A kilátó közepén pedig bronzból készült iránytű található."

Ezenkívűl állítólag diszkőburkolatos út, új kerítés a vízműnél is készült. Mindez simán belekerülhetett 40 millióba minden lopás nélkül. A pályázat kilátóhely kialakításáról, nem toronyépítéséróől szólt, csak a sok hülye pesti médiamunkás kilátón csak tornyot tud elképzelni, mert még életében nem volt a kezében túrabot. Na, meg persze volt egy hír. Mindez csak azért veszélyes mert itt az önkormányzat akár fel is jelenthetné őket, mert egyértelműen rossz színben tüntetik fel őket, pedig ők nem ígértek tornyot a pályázatban.Mindezt úgy is lehetett volna tálalni, hogy lám, uniós pályázattal milyen szép kilátóhelyet alakítottak ki Bodrogkereszttúron a korábbi dzsumbujos domb helyén, s mindenki tapsolna.
index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.10.06. 07:37:32

@Bogyó 2:
Persze, persze, ez vitathatatlan. Ezt épp így akarták, épp ilyenre.
Csak tudod, nekem az a bajom az egésszel, hogy ebben az országban folyamatosan megpróbálnak engem megdumálni, hogy én látom rosszul, bennem van a hiba. Ám engedtessék meg nekem, hogy néha lázadozva kételkedjem. Mert egy kirándulóhelyet akármennyi terepmunkával hívhatunk szalonnasütő helynek, vagy pihenőparknak, vagy panorámás ufóleszállónak, esetleg yetilesőnek, vagy akárminek, de kilátónak nem. Ugyanakkor tudom, hogy a törpe is lehet óriás, az egész csak viszonyítás kérdése. Mint ahogy az is az, hogy kell-e ebben az országban most ilyesmire költeni, vagy nem. Meg az is, hogy a kisember jól él-e, vagy rosszul, és a nagyok sokat vágnak zsebre a közpénzekből, vagy keveset.
Másmeg, rendszeres túrázó vagyok. Hátizsákos, túracipős, hegy- és sziklamászós – aki cseppet sem kedveli a szépen kibetonozott, autóval jól megközelíthető „tereprendezett” művi természeti helyeket. De tudom, megint bennem van a hiba. Megint én nézem az egészet rossz oldalról.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.10.06. 15:59:18

Azt hiszem, meg fogok kérdezni valakit, aki ott dolgozik, így autentikus forrásból kaphatok információt, mi is ez. Illetve megnézem legközelebb, ha arra járok. :)

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2009.10.10. 21:14:54

Nos, ma ott voltam, megnéztem, és elbeszélgettünk erről a barátnőmmel, aki ott dolgozik Bodrogkeresztúron.
Az egész egy gazos, bokros terület volt előtte, és az emberek a vízmű kerítésére másztak fel meg a vízművek - egyébként nem látogathat - létesítményére.
Most 300 lépésnyi út van, egyrészt murvázott autóút parkolóval, másrészt két nyomszélességű műköves gyalogút szép kőszegéllye, és az autóút két oldala is kőszegéllyel lezárva.
Ezen túl egy kör alakú, terméskőből épült, valóban csak fél méter magas emelvény, középen egy bronz iránytűvel, szép padok, egy szalonnasütőhely, ahhoz is rendes gyalogút.
Tény, hogy a vízművek dombja magasabb, de abban az irányban a legfőbb látnivaló amúgy egy bazinagy ipari üzem (ott gyártják az ún. bodrogkeresztúri falazóblokkot), illetve a félig lebányászott hegyoldal csupasz köveinek meglehetősen lehangoló képe.
Mndent összvetve szerintem ezres nagyságrendben kellett hozzá műkő lap például, és már a tereprendezés önmagában is meglehetősen nagy munka lehetett.
A hely gyakorlatilag már előzőleg is kilátóként funkcionált, felteszem, kicsit gatyába akarták rázni és elérni azt, hogy ne a vízművekre mászkáljanak fel az emberek.
Mellesleg több helyen egy felirat van kitéve, valami ilyesmi: a felnőtt ember arról ismerszik meg, hogy nem ítél anélkül, hogy a tényekről objektív módon tájékozódott volna.
Én ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Megértem a te álláspontodat is, a háborítatlan természetről, de szerintem nagyon szép, kulturált hely lett, ilyenekre is szükség van, és alighanem több embert fog odahozni, mint egy csalitos.
A település egyébként is szép, rendezett, tiszta és kellemes hely.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.10.12. 13:50:12

@Zöldfül:
Na, ja. Meg még ezt is tedd mellé:
www.ingatlanmagazin.com/read/10950?h
... és akkor azt kell mondanom, baszott gazdag ez a Borsod megye - és irigyelnünk kellene a gondjaikat.

jaegtoer 2009.10.21. 08:06:43

Kedvea Róka Panka!

Dobogókőn sincs kilátó torony.
Nekem inkább az szúrt szemet, illetve sértette a fülemet, hogy "a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva"

Ez a kiszólás ugyanis elég slendrián, Mondhatta volna azt is, hogy a valóságban elvégzett munkák bizonylatai, számlái megtekinthetők, és ellenőrizhetők. Csak a botcsinálta politikusok rühellik az adminisztrációt és sokszor olyan hülyén nyilatkoznak, ami nem tükrözi a valódi eredményeiket, persze az ügyesebbek meg szebbet hazudnak hihetően, mint ami a valóság.
Nekem a "le van papírozva" mindig gyanús:-)
Ebben a kilátós ügybe azonban nem látok bele svindlit.

Hanem a körforgalmas sztori durvának tűnik. Ellenben, ha azt nézzük, hogy egy normális sávszélességű, szakszerűen alapozott és aszfaltozott út ára 1-1,5 mld Ft/km, akkor hihetőnek tűnhet. Persze a ludak szányfesztávolságnak megfelelő sávszélesség bonyolítja a helyzet, a körforgalom kialakítása meg még inkább. A keskenyebb és kör alakú nyomsáv az biztos drágább:-) Mint az asztalosnál. Amikor megrendeltem tőle -a többi között- egy darab körívben méretre vágott rétegelt lemezt, az ívben vágott rész hosszára fajlagosan dupla annyit számolt volna, mint az egyenes szakaszúakra. És megmagyarázta! Azaz megmagyarázta volna, de inkább megcsináltam sajátkezűleg.
Szóval Rokica drága, én arra jöttem rá, hogy újra kell tanulnom a számtant, mert ezeket az új módikat már nem tudom követni:-)

jaegtoer 2009.10.21. 08:16:47

Na én is elég slendrián voltam, mentségemre legyen mondva, eddig nem vettem észre, hogy hülye kattintásra önként elmegy a komment.

Tehát:

-a Kedvea: Kedves
-a sajátkezűleg: saját kezűleg
Azonban ez a tüneményes szerkezet javíthatatlannak tűnik, ezért így marad:
"Ebben a kilátós ügybe azonban nem látok bele svindlit." Esetleg egy szépségtapasz lehet, ha úgy kezdődne, hogy: Ebbe a...

Üdv.
j.
süti beállítások módosítása