HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A zagyadat is tisztíccsa...

2007.07.14. 15:01 rokica

Az Újpest FC elhatárolódik Mészöly Kálmán korábbi válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjának csütörtöki kijelentésétől. Mészöly egy esti tévéműsorban úgy fogalmazott a Magyarországon játszó afrikai idegenlégiósokkal kapcsolatban: "épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már írják is alá a szerződést."

ÁLOM

Nehéz napom volt, ideje lesz kicsit csicsikálni. Holnap nem kell robotolni. Ünnepelünk. Mit is? Állami ünnep? Vallási ünnep? Mindegy. Nem megyünk dolgozni. Helyette kifekszem a napra, mert sárga vagyok az irigységtől, ha a barátnőmre nézek. Ő már ma is rézbőrrel jött haza a birtokról, holnapra már kreol lesz, pár nap múlva, meg mint a néger. Muszáj tennem magammal valamit. Ezt a felsőbbrendű fehér bőrt viselni nem az igazi. Beszélni róla, kérkedni vele, no, az igen. Az teljesen más.

Lefekvés előtt megiszom egy kis pohár vörösbort. Dél-afrikai. Hiába, tudnak ezek a bokszosok. Elálmosodom. Pillanatokon belül már pereg is a film...

Álmomban kék vagyok. Nem világoskék, nem sötétkék, kék. Talán egy mikulányi enciános beütéssel. Semmiben sem különbözöm a többi földlakótól. Amióta cáfolhatatlanul bebizonyosodott, hogy a Nagy Lujzi egyik nyakláncának valamelyik gyöngyszemén élünk, mindenki számára elfogadottá vált, hogy azonos világnézettel kell bírnunk. Az én kiskönyvembe is be van írva a megfelelő rovatba (mint mindenki másnak), hogy vallása: „zsidrefkatáns pro lujz”. Csak azért volt szükségünk rá, hogy megkülönböztessenek azoktól az élőlényektől, akik a Szíriuszról jöttek. Ők is kékek, nekik is ez a vallásuk, csak nekik nincs beírva. Utálnak is bennünket miatta, mert így mi életünk folyamán több tintába kerülünk. Holnap ünnepelünk. A Nagy Lujzi Napja lesz, február harmincötödike. Ez a hónap a negyedik az évben. Negyedik a nyolcból. Félévforduló. Napéjegyenlőség. Delelőkor általános mulatozás. Ekkor mindenki számára kötelező megházasodni. Azt vesz el és ahhoz megy hozzá mindenki, akit akar és akihez akar. Napnyugta előtt ugyanis kötelező válóperi tánc következik. Elválni is muszáj. Ez valami őskövületi kultusz – még abból az időből, amikor állítólag országok és határok is léteztek a bolygógyöngyön, – de legalább buli van. Ekkor személyi számot is cserélünk egymással. Könnyen megtehetjük, hiszen mindenkié kivétel nélkül három egész tizennégyszázaddal kezdődik. Idén valamivel több lesz a kaja, mint tavaly volt. Valaki elnézte a postázást és kicsit több élelmiszer került a száraz éghajlatra, mint az szükséges lett volna (ezt a környéket a réges-régi leírások alapján azt hiszem, Etiópiának hívták). A frigóik tele vannak, nincs már hová tenniük a felesleget, hát most visszaküldték.

 Csrrrrrrrrr...

Mi a fene? Hol vagyok? Ja, csak a mókuskerék-gyorsítóm. Lassan felkelek és kimegyek megfürdeni. Amerikai fogpaszta, francia arckrém, velencei tükör. Az utóbbiba belenézek. Egy zöldes szemű, vörös hajú, fehérbőrű, magyar nőci néz vissza rám. De kár. Már azt hittem, pusztán EMBER vagyok.

3 komment

Címkék: bakker

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr43117964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.14. 23:19:15

"Ezt a felsőbbrendű fehér bőrt viselni nem az igazi."

Ez egy ritka jó mondat!

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.07.15. 10:21:36

Tudomásul kéne venni: mindenki színesbőrű. Különben nem látszana.

kukacka 2007.07.17. 10:17:06

És milyen jól megtanulnak ott a fán focizni!
Bezzeg a civilizált magyarok! Ha kétszer egymás után képesek belerúgni a labdába, anélkül, hogy elszednék tőlük, akkor már egyből sztárgázsiért nyafognak, a szurkolótábor meg extázisba esik. LOL.
Nem nézek magyar focit, mert depressziós leszek tőle. Némi exotikus beütés csak javíthat a "látványon".

De Mészöly becsületére mondva: ő legalább önkritikát gyakorolt és lemondott. Ritka megnyilvánulása ez a magyar közéletnek, és láss csodát!, nem is lett "ügy" belőle. Teljesen korrekt beismerés: aki hülyeségeket beszél, az nem méltó közfeladat ellátására. Úgyhogy jár a pirospont a fekete (ez nem rasszizmus?) mellé.
süti beállítások módosítása