HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Aki nemet mondott ötmilliárd dollárra

2007.07.15. 17:22 rokica

Egy francia vállalat ötmilliárd dollár értékű uránt bányászna egy ausztráliai nemzeti park mellett, de egy helyi erdész nem engedi. Jeffrey Lee-nek a természet érintetlensége és az ősök szellemének tisztelete fontosabb, mint a gazdagság.

***

A helyi törvények 2005 óta engedélyezik új bányák létesítését az észak-ausztrál uránkészleteknél, de azt is kimondják, hogy a helyi földek tulajdonosainak vétójoguk van. Az Areva ajánlott pénzt, lakást és kocsit Lee családjának, és ők engedélyezték is volna a kitermelést, Lee azonban hajthatatlan maradt. "Nem kell, amit a fehér ember ajánl nekem. Nem érdekel a pénz, van munkám, van mit ennem, tudok vadászni és halászni. A nagyszüleimtől hallottam történeteket erről a vidékről, és át akarom adni ezeket majd a gyerekeimnek" – mondta.

Lee most azt próbálja elérni, hogy Koongarrát csatolják a Kakadu Nemzeti Parkhoz. A park a világörökség része, és ha Koongarra is hozzátartozna, az erdész akaratától függetlenül is háborítatlanul kellene hagyni. Az ausztrál kormány már jelezte a világörökségi helyszíneket felügyelő Unescónak, hogy egyetért Lee kezdeményezésével.

http://index.hu/politika/bulvar/uran070715/

 Szeretlek, Jeffrey Lee!

1 komment

Címkék: életméz

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr1118402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukacka 2007.07.17. 11:20:54

Sok sikert Jeffnek! A "gazdagság" definíciója elég csökött manapság. Csak arra kell vigyáznia, hogy a gyerekei is úgy gondolják majd, ha megöröklik, mint ahogyan ő most.
:))

Az ausztrál kormány meg szép, hogy végre "odafigyel". Az osziknak sikerült nyomasztó társadalmi problémává zülleszteni a ragyogóan működő őslakos közösségeket, nem árt végre kimondani, hogy annak a kulturának is meg vannak a maga értékei és ezek nem feltétlen ellentétesek a "fehér" érdekekkel.
süti beállítások módosítása