HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

i can has a cheezburger

2007.08.23. 13:25 rokica

Nem várhatjuk el, hogy csak úgy ölünkbe hulljon a pénz, valamit tenni kell érte, sőt nem árt, ha kreatívak vagyunk, hiszen egy ötlettel felvértezve akár a világot is meg lehet váltani. A BusinessWeek legújabb összeállításában olyan embereket mutat be, akik "véletlen-vállalkozók", webnaplójuk egy igencsak újszerű ötlettől vezérelve egy csapásra népszerűvé vált, így természetesen busás hasznot szerezhettek az oldalukon elhelyezett reklámok révén.

A 13 szerencsés véletlen folytán sikeres vállalkozóvá avanzsált blogger közül a BusinessWeek Eric Nakagawa esetét emelte ki. Az ő karrierje idén januárban vette kezdetét, ekkor került fel saját honlapjára a hírnevet hozó kép, melyen egy elhízott, mosolygó macska szerepel "Dobj meg egy sajtburgerrel" ("i can has a cheezburger") felirattal.

Nem sokkal később újabb mókás feliratokkal ellátott macskás képeket publikált oldalán, majd a weboldalt internetes naplóvá változtatta, annak érdekében, hogy a látogatók kommentálhassák az egyes képeket. Ami ezután történt az oldallal, azt senki nem jósolhatta meg előre.

Hónapról hónapra megduplázódott az oldal látogatottsága, márciusban 375 ezerszer, áprilisban másfél milliószor töltötték le az oldalt. Nakagawa becslése szerint jelenleg naponta 500 ezer oldalletöltés történik, napi 100-200 ezer egyedi találattal.

Az oldalon elhelyezett legolcsóbb hirdetésért 50 dollárt, míg a legdrágábbért közel 4000 dollárt kér Nakagawa, aki egyébként ma már körvonalazódni látja az üzlet további menetét, így aztán május végén ki is lépett programozói állásából, hogy több időt fordíthasson az oldal fejlesztésére.

A legtöbb népszerű webnaplóírónak egyébként hasonló a története, sokaknak sikerült megtalálniuk azt a bizonyos piaci rést ötletükkel.

(forrás: pénzcentrum)

Nagy az Isten állatkertje. Azonban tény, jelen esetben jövedelmező.
http://icanhascheezburger.com/

Asszem, én esőcsinálásba és rontáselhárításba fogok. Előbb-utóbb sikerem lesz. Aki akarja, hogy nála essen eső (vagy ne rongáljam), annak szívesen elküldöm a számlaszámomat e-mailben. Minden kárért csepp.
Jelige: "A türelem, terem!"

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: emberkert

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr22146901

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: gold prices today 2018.08.01. 12:58:46

Bemutatkozás - Mercedes-Benz művek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.23. 17:45:30

Most ezek vicces képeknek számítanak? Mert ránéztem a honlapra, de még csak mosolyognom sem sikerült.
Hogy van ez? Biztos humortalan és savanyú ember vagyok :)))

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.08.24. 11:41:13

Jaj, nem értünk mi ehhez! Meglehet, hogy humortalanok, ám még inkább "csak" európai lúzerek vagyunk. Ott van Amerika - és ott ez is működik.
Bár azért már itt is sokan kezdik pedzegetni a kultúrát és a gazdagodást összekötő selyemszálat - amihez mi oly kevesek vagyunk, ellenben ők - ismerik és részt vesznek a déli betelefonálósokban, meg az sms-es ki- és beszavazósdikban. Az övék a jövő és láthatólag övék a pénz is. Kiröhögnek bennünket, ahogy nő a fejünk a sok olvasástól (Te meg még szakdolgozatot írni sem restellsz), amíg ők képregényekkel pihentetik a szemüket.
Néha komolyan tudathasadok. Néha azt hiszem, időutazott az a hülye gólya, amelyik itt ejtett el engem. Ez nem az én időm, ez nem az én világom, ez nem az én Földem. Valahogy nem vagyok jó helyen.
:-(((
süti beállítások módosítása