HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

forintocsku

2007.10.15. 13:00 rokica

Amikor meghallottam, hogy kivonják a forgalomból az egy- és kétforintosainkat – mert azok anyagának értéke magasabb a forgalmi értékénél – elkezdtem viccelődni a körülöttem lévőkkel, hogy sokkal jobban járnék, ha egy átmeneti időszakra fémpénzbegyűjtésre állnék rá. Kicsivel a forgalmi érték felett váltanék, hogy motiváljam a delikvenseket arra, hozzám hozzák – aztán a szajrét elvinném a MÉH-be. Mindenki kinevetett, mondván, hogy a hivatalos fizetőeszköz beolvasztása nem engedélyezett. Erre, mit olvasok most?:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kommunikációs osztályán az iránt érdeklődtek, hogy a kivonás után is tiltja-e jogszabály a pénz ily szokatlan „elköltését”. Az MNB-nél azonban úgy feleltek, ez ma sem tilos, forgalomban lévő pénz is leadható a MÉH-nél, ám nem támogatják az érmék értékesítését.

A jegybanknak ugyanis folyamatosan pótolnia kell a forgalomból eltűnő mennyiséget. Közölték azt is, hogy ők is tudnak a forintosok gyűjtögetéséről, ezért lépéseket tesznek az esetleges visszaélések megakadályozására. Ha sikerül a Btk-t módosíttatniuk, az érméket addig nem lehetne beolvasztatni, amíg érvényben vannak. Ez a forintosok esetében 2013-at jelentené.

 

A MÉH-telepen azt mondták, csak régi, alumínium pénzt vesznek vissza, de azt ritkán visznek hozzájuk. Ha átvennék, akkor egy egyforintosért ma úgy húsz, harminc fillérrel adnának többet, mint névértéke - ilyen extra rövid távon a 20-30 százalékos hozam pedig meglehetősen kecsegtető.


( http://www.privatbankar.hu/html/cikk/kommentar.php?kommentar=20558 )


Megjegyezném, csak a látnoki képességeim működőképesek, a Zuschlag ügyhöz semmi közöm és a Tocsik-félében is ártatlan voltam!!!

P.s.:
2013-ig kőgazdagra kereshetem magam.
Egyébként tudjátok, hogyan kell a kákán csomót keresni? Hát így: Veszel egy rakás kákát olcsón és eladod jó drágán. Egy csomót keresel rajta!

Szólj hozzá!

Címkék: ez mi ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr19196727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása