HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

„Ahány lakás, iroda, annyiféle igény, és mindre létezik megoldás!”

2010.06.11. 07:00 rokica

Segítséget szeretnék kérni!

Hátha van közöttetek, aki nem a „mesterek mestere” és józan, paraszti ésszel tud megoldást ajánlani a problémámra.

Előzetesben megjegyezném, hogy lakótelepi paneldobozban lakom, a nyolcadik emeleten. Mivel a meglehetős és leárnyékolatlan magasság mellett ráadásul déli fekvésű a lakásom, nyaranta nálam még akkor is égetően betűz a nap, amikor lent az utcán már szerelmespárok bújnak közelebb egymáshoz a derengő esteli szürkületben. Egyszóval cudar meleg van (és első gondolatom nem a „cudar” szó lett volna).
Úgy két éve a családom, megelégelvén az állandó ilyenkori haldokolásomat, a sokadik születésnapomra összefogott és megajándékozott engem némi pénzmaggal, hogy a XXI. században már nem is olyan ritka, ablakra való árnyékolót én is birtokolhassam. Lett is szép redőnyöm, külső tokos, műanyag, kitámasztható. Utóbbi tulajdonságához azért ragaszkodtam, mert amikor végre elbújik az a forró sugaraival bombázó kültéri egység (Nap), akkor én, tillárom haj, a leeresztett redőnyt fogom és kitolom a francba, teret engedve a könnyű nyáréji szellőnek (valamint az esőnek, ami mindig célirányosan a háznak azt a felét veri) és megpróbálom álomra hajtani csendben folydogáló fejemet és a hozzá tartozó corpusom egyéb alkatrészeit.
… Ez így mind rendben is volt, egészen tavalyig. Amikor is úgy határoztam, befogadok a lakásomba egy kisebbfajta – lehetetlent nem ismerő – fekete párducot és állandó jellegű tettestársát, a megtévesztően szelíd tekintetű, szárnyak nélkül repülő törpe tigrist. Akkor még végig sem gondoltam, hogy lesz még nyár, lesz még nekem nemulass. Pedig ismét eljöve a hőgutának az ő ideje, én meg itt állok segítségért esdekelve.

Ugyanis:

Az ablakom befelé nyílik, míg a redőnyöm kifelé tolható. A macskáim nem ismernek lehetetlent, ha mászni kell és a legkisebb félelemérzet nélkül tolulnak (tolulnának) a nyitott ablakba, ahonnan nem igazán könnyű a gravitációval felvenni a versenyt és a nyolc emeletnél már tök mindegy, hogy a macska a talpára esne, vagy senem.
Szúnyoghálóban gondolkodnék (valami erősebb anyagból), de a mesterek csak legyintenek, van nekik épp elég megrendelésük, szórakozzam azzal, akivel akarok, ők nem fogják a pénzért még az agyukat is megmozgatni, hogy nekem megoldást eszeljenek ki. Nekik arról van papírjuk, hogy árnyékolót, szúnyoghálót tudnak szerelni, az ötletelés nem volt tananyag.
Felhívtam egy ilyen mestert, aki úgy hirdeti magát, hogy: „Ahány lakás, iroda, annyiféle igény, és mindre létezik megoldás!” Innentől kezdve zárójelben odaírhatja, hogy kivéve a róka problémáit, mert vagy redőny, vagy szúnyogháló, vagy macska. A róka pedig menjen a retekbe.

Szóval: Help és Hilfe!

Valaki váltsa meg, legyen olyan tündér a világomat, mert itt fog menten megütni a guta és még az sem vigasztal, hogy aztán párszáz év múlva az utókor a csodájára járhat annak, hogyan tud egy emberi test nem túl hosszú idő alatt múmiává aszalódni mindenféle kegyszerek és zsolozsmák nélkül úgy, hogy még afrikkal sem kell kitömni.

(A fenti két kép csak illusztráció. Az én kicsi terroristáim közel sem ilyen egyszerű esetek.)
 

6 komment

Címkék: bakker emberkert mondd a magadét

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr772073819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.06.11. 13:46:14

Rókicám,

Kézenfekvő a megoldás:
egy életnagyságú kandúrral aluszkáljál inkább, aki nem kolbászol ide-oda iccaka, hanem nyugton elvan melletted a hűvösben!:)

Na de komolyra a szót:

nem egészen értem...
A szúnyogháló miért nem jó, mitől nem kivitelezhető a mestereknek?
Tán szerelvénye nem férne már be a redőny és az ablak közé? Vagy miért?
Pedig ez látszik az egyedül üdvözítőnek...

Ha előbbivel van dolgunk, tehát oda már nem fér be a hagyományos szúnyogháló szerkezet, a redőnyöd pedig fából van, egy ugyan meglehetősen amatőr, de talán mégis kivitelezhető megoldás ( inkább nevezném keccsolásnak ) ugrott be hirtelen:

Továbbra is a szúnyogháló játszik, csak a szabása lenne más.
Veszel az ablakodnál legalább félszer nagyobb szúnyoghálót, ezt lehet kapni méterben. Annyit kell ráhagyni, amennyi a nyílás szöge, ill. a nyitáskor, ablakhoz képest létrejött háromszögek oldalait kiadja.
A bőségesre hagyott anyagot apró szögekkel, vagy spéci gémkapcsokkal oda lehetne rögzíteni a redőny belső, valamint az ablak külső szegélyéhez, ami ugyan egy amorf alakzat lenne, és ott éktelenkedne a redőny és ablakod között, ha az be van zárva, de legalább felfogná félelmet nem ismerő, kalandor természetű macsekjaidat:)A felesleget pedig utóbb levagdicsolnád.

Nem tudom, mennyire voltam érthető, ha nem világos, szólj, és lerajzolom!

De mondom, ez csak egy kikínlódása lenne a triviálisnak, mert továbbra sem értem, mi a probléma az ablak elé, redőny mögé építhető szúnyoghálóval?
Az egyetlen korrekt megoldás, ráadásul bevett gyakorlat.

Corry 2010.06.11. 15:13:11

Nem is tudom, majd otthon nézegetem tovább, itt most gyorsan ennyit találtam:

www.aszunyoghalo.hu/szunyoghaloredony

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2010.06.17. 12:01:33

@hölgyválasz:
"A szúnyogháló miért nem jó, mitől nem kivitelezhető a mestereknek?
Tán szerelvénye nem férne már be a redőny és az ablak közé? Vagy miért?
Pedig ez látszik az egyedül üdvözítőnek..."

Szerintem is. Hogy befér-e (szerintem igen, vagy kis agytöréssel megoldható lenne) nem tudom, mert odáig nem jutottam el, hogy a mester hajlandó legyen eljönni megnézni.

A szögelgetés valóban nem jó, mert azt minden egyes alkalommal le kéne fejtenem, ha a redőnyt ki akarom támasztani.

Gondos Redőnyös · http://gondosredonyos.hu 2010.07.06. 21:47:29

Kedves Rókica

természetesen van rá megoldás, bár ez a szögelős ráhagyós dolog is tetszik :-)

peremes szúnyogháló alumíniumból a bevett szokás ilyenkor, mert könnyen használható, és be is lehet rakni , csak az szokott lenni a baj vele, hogy ahoz, hogy a redőny lábát mozgatni tudjuk, ki kell venni, és ezért nem tudjuk csavarozni , hanem mozgatható fülekkel látjuk el, így megoldható, hogy minden funkció rendesen működjön, de mégis legyen szúnyogháló.

Gondolom azért nem oldotta meg eddig senki, mert túl komplikált megoldás lenne, a 2x-i kiszállás és a felszerelés mellett még ők fizetnek rá, hogy Neked legyen szúnyoghálód.

Ha gondolod, hogy kielégítő választ kaptál, várom leveled!

Üdvözlettel:

Horváth Mihály Ádám
06/30/45-39-680
gondosredonyos.hu
info@gondosredonyos.hu

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2010.08.10. 19:09:50

Godotra várok. Lehet, hogy nem kéne?
süti beállítások módosítása