HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ismét csak a kormoránok

2008.01.17. 12:20 rokica

Sokan nem szeretik ezt a madárfajtát. Főleg a horgászok, meg a halászok. Állítólag kizabálja, legyilkolja a halakat a vizekből (pedig azokat tudvalévőleg nekik kellene legyilkolniuk). Szerintem meg csak élni, enni akar. Hülyén csinálja, az tény, hiszen sok kis vízi jószágot csak megsebesít anélkül, hogy egy falat is jutna belőlük a pocakjába. A sérült lénykék viszont többnyire beadják a kulcsot.
De hadd kérdjem már meg: vajon a kormoránok a kártékonyabbak, vagy azok, akik fenékig szennyezik a vizeket, olyannyira, hogy a halak például Budapestnél a Dunából már sokkal inkább fogkrémet, szappant, különböző intelligens mosószereket, no meg ilyen-olyan, csekély oxigéntartalmú és kevéssé vízállagú végtermékeket 'lélegeznek' magukba?
Mert ha ugye, tiszta lenne a Duna, akkor élhetne benne sok küsz, keszeg, durbincs és egyebek, amik nem fájnak a horgásznak, viszont annál inkább ízlenek a vízimadaraknak.
Szegény kormoránok pedig itt lesik a napi betevőt. Elég sokan vannak. Ma reggel gomolygó szárnyalást rendeztek a Gellért-hegy magasságában. Én kedvelem őket. Gyönyörű kontúrvonalaik vannak. Ahogy előrenyújtott nyakkal, nyílegyenes testtel, sárkányosra metszett szárnyakkal repülnek, olyanok, mint megannyi óvilágból itt maradt valamiféle madárszaurusz zanzásított változata.
Innen üzenem: én a kormoránokkal vagyok!

Deák-Sárosi László: TISZA-TÓ

 

Folyó, sziget, vízi liget
Avagy tó?
Békatutajt, vadlibarajt
Úsztató.

 

Réti füzény akár kis fény
Meglibben,
Tetszeleg a hajlott fűzfa
Tövében.

 

Gallyas álcán ül a fácán
S kormorán:
Madársziget; hogy lásd mindet,
Kelj korán.

 

Hajlik a nád, ha nem tudnád,
Titkot rejt,
Gébics búvik, s füles kuvik
Él e helyt.

 

Kócsag, réce, bakcsó, cinke,
Szürke gém,
Röptük nézem, elmesélnem
Nincs igém.

 

Ha nincs sólyom, tapad sulyom
Ladikra,
Nem kell vadássz, ha van kárász-
Halikra.

 

Nem holt e víz, él a több tíz
Morotva,
Kap itt csuka (kövér, csupa)
Horogra.

 

Megél itt a hegyi lila
Encián,
Arany terem, bár nincs verem
Sem cián.

 

Selymes durbincs, ez itt a kincs.
Sárgászöld
Fényt ver vissza, mivel tiszta
Víz ég s föld.
 


 

1 komment

Címkék: vers csak úgy deák sárosi lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr81300713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phalacrocorax 2008.02.02. 16:20:15

szép bejegyzés! Én is kedvelem őket ;)
süti beállítások módosítása