HTML

Új rendszabály

A blog.hu úgy döntött, hogy innentől kezdve „Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek”. Nos, nemcsak ebben a blogban, hanem az összesben, amit ők üzemeltetnek. Ez nem az én döntésem volt, nem tiltottam ki senkit, készen kaptam a szabályt. Sajnálom, mert így belterjessé vált a dolog, csak az itt blogolókkal szólhatunk egymáshoz. Állítólag biztonsági szempontokat vettek figyelembe. Persze, bárki, bármilyen néven és címen lehet felhasználó, regisztrálhat egy nicket (akár naponta másikat) és akkortól szabad a pálya. Csakhogy az emberek többsége nem szeret bíbelődni. Összegezve: én kérek elnézést!

akció-reakció

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

szalagcím

2008.11.02. 08:12 rokica

 

Genetikailag kódolt homoszexualitás és öröklődő terméketlenség?
(hvg.hu)

Mi??? Az elsőt még csak-csak értem, de hogyan örökíthet valaki úgy, hogy közben szaporodásra képtelen?
 

Ejnye, Róka, már megint biztos te vagy a hülye...

10 komment

Címkék: bakker ez mi ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://rokica.blog.hu/api/trackback/id/tr91744993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2008.11.02. 21:33:19

Ó, pedig nagyon egyszerű a magyarázat. Az öröklődés átugrott egy generációt, így nem a közvetlen, hanem a nagyszüleitől örökölte...

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.11.03. 05:50:13

Hogyan tud annak vérszerinti unokája lenni, akinek már gyereke sem tudott születni? Ledob neki egyet a gyólya?

Taurusz 2008.11.03. 12:48:43

Ja, jogos, bocsi. A nagyapja egy szem unokájának az apjánál volt a genetikai hiba. (És az előzőből is kimaradt véletlen: :) :D )

Gecc 2008.11.03. 19:08:43

A gyerek is megszuletik es a kaposzta is megmarad.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.11.03. 20:02:17

Szia Rókica!
Először is, gratulálok a képhez megint, /jó érzékkel, s jó helyen kutatgatsz :)/
valami olyan bűbájos, olyan tündéri, hogy az ember agyonpuszizgatná ezt a két kis pöttömöt!:))))

Másodszor :

A legújabb kutatások szerint az X kromoszómán helyezkedik el a " hibás ", a homoszexualitásra _hajlamosító_ gén.
Namármost, egy nőnek 2 db. X kromoszómája van, /aki viszont képes szülni akár a nyúl, ha netán leszbi, akkor is:)/
míg a ffiaknak ugye XY, tehát 1 X-et mindig az anya örökít át. Ezért az, hogy egy homós hajlamú fiút szüljön egy ilyen asszony, annak 50 % lesz az esélye. Ha speciel a " rossz " X-ét adja át a kettőből, akkor máris ott a hunyó! S ha felnő ez a fiú csecsemő, s netán csak látens homó lesz és megnősül, lesz egy fia, akkor az már nem lehet "hajlamos", hisz ő az Y-ját fogja örökíteni, a nejétől meg /a vélhetően "egészséges"/ 2 X-ének valamelyikét. Ha azonban lány lesz az utód, akkor tekinthetjük hordozónak, az egyik X-e ugyanis biztosan tartalmazza majd a hibás gént, hisz ehhez az apának kell átadnia a saját, "kóros" X-ét, és kezdődik elölről a természet körforgása...:)/bocs, kicsit hosszú voltam, de remélem, azért világos:)/
S ha most az lenne a kérdés, hol kezdődött, kinél, az tünik a legegyszerűbbnek, ha aszondom : valahol, valamikor egy új mutációként :)

Egyébként ez az un. hibás gén, csak hajlamot örökít. Számos vetülete van ennek az egész kérdésnek, lelki, mentális, neveltetésbeli, mint ahogy bonyolult kérdés pl. az XYY-os kromoszóma kép is, ahol a "bűnözési haljamot" említik, mint genetikai jelleget. Ezt persze le lehet finomítani, és helyettesíteni a merész, bevállalós, kockáztatós jelzőkkel, amit - ha olyan családban nő fel a gyermek - bőven meg is lehet tartani ezen a szinten, amúgy is csak esetleges a determináció.
A hajlam tehát soha nem perdöntő, millió apró mozzanat igazíthatja, alakíthatja oda és vissza, mert ez ugyanúgy igaz lehet az olyan, a társadalom által is annak ítélt, pozitív hajlamokra is, amiben az egyén született tehetségét említjük fel pl., de ami ilyen-olyan adottságát valamilyen oknál fogva, nem tudja, nem akarja kiaknázni.

A családi hajlamok egyébként szépen lekövethetők csak 1-2 példa: a magasvérnyomásra, cisztásodásra való hajlam, a rák/tumor/ halmozott
/generációs/megjelenése egy családon belül, de ezek olyan organikus betegségek, amikre sokszor rá is kérdeznek, ha orvosnál vagyunk, s mi a legtermészetesebb mód, nyíltan válaszolunk is, szemben a fentivel, amire kérdés se jön, nemhogy válasz!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.11.03. 20:26:09

Ja, most látom csak, hogy leragadtam a homóknál :)
Na ezért kár vótt ennyit gépelnem!:)

Kérdésed a meddőséget illetően viszont jogos.
Ha valakinél ez szervi okokra vezethető vissza, akkor azonban már rögtön nem beszélhetünk átörökítésről.
Viszont pl. a hátrahajló méh, mely _megnehezíti_ a megtemékenyülést, na az pl. lehet örökletes adottság, de ez is csak esetleges, számos példa van rá, hogy simán sikerül az eksön, különösen úgy, hogy ennek nőnek volt egy hidaló méhű mamája is !:)))

Jó lenne elolvasni a cikket, mit is ír voltaképpen...
Te nem nézted át?

liidiiia 2008.11.04. 07:46:04

sziasztok, jaja, a káposztás-kép nagyon ari. :-D
hölgyi ez nagyon érdekes volt, köszi :-) .

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.11.04. 09:36:03

Kedves Hölgyválasz!

Átnéztem, dehogynem, a cikk nem is hibás. Csak a cím lett nagyon oximoronszerűen megfogalmazva.
Nagyjából ugyanazt ecseteli, amiről Te is írtál – amit ezúton is nagyon köszönök Neked. Felettébb érdekel ez a téma (mármint a genetika), talán azért, mert ez az, amihez sosem fogok érteni. Misztikusnak is mondhatnám, de akkor én is hülyeséget állítanék, mert éppen hogy semmi csoda nincsen benne, hanem a természet törvényeit veszi tekintetbe. Egyszerűen csak én vagyok kevés hozzá, de ez nem baj, mert én például nem tudom felfogni a végtelen mértékét sem.

Visszakanyarodva: a címbe akartam belekötni és meg is tettem. Valahogy mostanában azok az emberek, akiknek a kenyerüknek kellene lennie a nyelvhasználatnak, olyan keveset törődnek azzal, hogy végiggondolják, mit beszélnek, vagy írnak le. Mindenki kommunikálni, publikálni akar, dől belőle a szó, de a szövegértelmezést elhanyagolható szegmesként ítélik meg. Így aztán tényleg nem azt halljuk ki a mondandókból, amit a másik közölni igyekszik, hanem inkább azt, amit a mi agyunk felfogni képes (ezt aztán pedig pláne nagyban torzíthatja az, amit felfogni AKAR). Ennek következtében elbeszélünk egymás mellett, vérre menő vitákat folytatunk, egymás torkának esünk végig sem gondolva azt, hogy a másik közlendőjéből mi a lényeg.
No, megint elkanyarodtam.

Az elmúlt héten olvastam egy nagyon figyelemreméltó cikket. Ha van időtök, lessetek bele:

cegegeszseg.origo.hu/20081028-a-funkcionalis-analfabeta-nem-erti-amit-olvas.html

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.11.04. 21:41:15

"a címbe akartam belekötni és meg is tettem."

Jól tetted Rókica, igazad is volt!

De hogy ebben mennyire, amit utána írsz...:

"Valahogy mostanában azok az emberek, akiknek a kenyerüknek kellene lennie a nyelvhasználatnak, olyan keveset törődnek azzal, hogy végiggondolják, mit beszélnek, vagy írnak le. Mindenki kommunikálni, publikálni akar, dől belőle a szó, de a szövegértelmezést elhanyagolható szegmesként ítélik meg."

Tökéletes meglátás!
Dögöljek meg, ha nem posztot akartam pont erről írni!
Mégpedig annak okán, hogy egy újságcím éppígy felcseszte az agyamat.
"Hölgyek zsebeltek a Kossuth-téren"
Ééérted? Hölgyek. Akik zsebelnek.
A cikkből később kiderül persze, hogy ezen "hölgyek" 3-4 lekoszlott perszóna, akik bandába tömörülve, ilyen-olyan trükkökkel lopják meg a gyanútlan járókelőket.
Namármost, ennek az incifinci újságírónőnek szívesen gyűjtenék egy szinoníma szótárra.
De persze amilyen hülye, a "hölgy"- nél nyitná ki, s akkor talán még a "disztingvált" és "úri" szavak is bekerülhettek volna a címbe!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.11.04. 21:43:54

Ja! És ne aggódj, "a végtelen mértékét" Rajtad kivül, még több milliárd ember nem tudja felfogni!:)))
süti beállítások módosítása